Koncerty na BD.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Borixon
Nie wiem czy masz inne koncerty Schillera, ale Symphonia pod względem 5.1 jest najsłabiej nagrana.
Oczywiście koncert jest świetny, mamy gościnnie Midge Ure oraz Jael w rewelacyjnym kawałku Tired:)

Borixon

Active member
Bez reklam
Borixon
Nie wiem czy masz inne koncerty Schillera, ale Symphonia pod względem 5.1 jest najsłabiej nagrana.
Oczywiście koncert jest świetny, mamy gościnnie Midge Ure oraz Jael w rewelacyjnym kawałku Tired:)

Mnie 5.1 interesuje jak wczorajszy klocek.. ;)
Muzyka magiczna wręcz. Nie mam innych ale widziałem.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zobaczcie jak 13 latek śpiewa dla siebie do lustra nigdy nie ucząc się śpiewania... :) tylko całość obejrzyjcie jak delikatne z chłopca starają się żartować jurorzy, do momentu, kiedy Chylińska usłyszała pierwsze dźwięki utworu, który zaśpiewa ten młodzieniec.. i jej reakcja.. Agnieszka czas pouczyć się śpiewania :)
Jak ja uwielbiam takich dzieciaków.. co mają taki dar śpiewania..
https://www.youtube.com/watch?v=bK62pcXh7XU

a tutaj Jego Brat..

https://www.youtube.com/watch?v=wbWhjDZuiuA

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Fajny koncercik tylko niestety krótki. Pytanie czy jak to czasem bywa C+ dał tyłka cz ytez tak było w oryginale ?***

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W poniedziałek jest koncert w C+ Sam Smith Live in London

Próbka umiejętności.. :)

[youtube]nCkpzqqog4k[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I po koncercie powiem, że całkiem spoko, szkoda, że nie był dłuższy. Pod względem jakości obrazu bardzo fajnie, a DD też dał radę. Oczywiście nie porównuje tutaj do wydań BR. Repertuarowo też dla tych co lubią Gościa... będa zadowoleni.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
A Pakolo właśnie kupił 4 bileciki na koncert, którego nie mógłby opuścić:D

Schiller
KRAKÓW, Kijów Centrum
środa, 16.01.2019, 20:00

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pakolo Ty coś słuchasz innego oprócz tego Schillera :) oczywiście żartuje.. ale faktem jest to, że chyba bardzo go lubisz..

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Pewnie że słucham. Mam dużo koncertów na BD, ogólnie mam dużo muzyki. Aktualnie bawię się Tidalem Hifi fajna sprawa, chociaż mnie osobiście cieszą płytki czy to CD czy koncerty bd na półce.

Schillera muzyka dla mnie jest fenomenalna, przede wszystkim w 5.1 i od dawna śledziłem jego trasę koncertową i nawet myślałem czy nie wyskoczyć na koncercik do Niemców:) Gość ma świetny repertuar i współpracuje z ciekawymi osobami np. Midge Ure, a Ultravox mam wszystkie CD na półce

Muzyka której słucham lolek to temat rzeka i śledząc Twoje wpisy w dziale o płytach audio, pewnie brakłoby nam dnia gdybyśmy się na żywca zgadali w tym temacie:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niby nie na Br, ale będzie lepiej , bo na żywo Dire Straits w przyszłym roku w RP.. my już kupiliśmy bilety - rodzinnie się wybieramy można tak powiedzieć.. i bileciki naprawdę w spoko cenie.. 220 zł.. 25 .02 Torwar... :bober:

DrWredman

Active member
Niby nie na Br, ale będzie lepiej , bo na żywo Dire Straits w przyszłym roku w RP.. my już kupiliśmy bilety - rodzinnie się wybieramy można tak powiedzieć.. i bileciki naprawdę w spoko cenie.. 220 zł.. 25 .02 Torwar... :bober:

Lolek. Prawdziwe DR już nie powróci. Ja też się początkowo napaliłem, ale jednak odpuściłem.
Poczytaj tutaj.
Dire Straits Experience – Torwar, Warszawa, 23.02.2018 – Muzyczna Hiperprzestrzeń
A na YT są też nagrania z innych krajów w wykonaniu tej kapeli.

Życzę oczywiście udanej zabawy, ale sorry, ja tego nie kupuję. ;)

Do góry