SONY hdr SR10e + BRAVIA KDL46W4000
Witam, jakiś czas temu zakupiłem kamerę HDR SR10e, po prezentacji w sklepie na tv full hd byłem zachwycony jakością nagrania, obraz był ostry i czysty jak igła. Od kilku dni szukam do tej kamery dobrego TV - po przeczytaniu wątku na tym forum o serii W zdecydowałem się na KDL46W4000, wczoraj kiedy byłem finalizować transakcję wzięłem ze sobą kamerę żeby przed zakupem jeszcze sprawdzić jak będzie się spisywała z tym tv, i tu zaczął się problem;/
bo efekt delikatnie mówiąc KIEPSKI;/ pojawia się niesamowita ziarnistość(np. na czarnej kurtce po prostu jasne ruszajace się plamy, coś jakby zakłucenia(jestem amatorem)). Nie mówiąc o ogólnej ostrości obrazu;/ Na pewno nie wygląda to jak VHS no ale po sprzęcie jakości 1080p spodziewałem się czegoś lepszego TYMBARDZIEJ że przy zakupie kamery w listopadzie ubiegłego roku no obraz mnie POWALIŁ a tv był z podobnej pułki cenowej. Co o tym myślicie?? Bo nie bardzo wiem co mam teraz robić;/. Napisałem też do kolegów z działu TV, lecz postanowiłem napisać również tu, do fachowców od kamer, czy możliwe żebym gdzieś w ustawieniach kamery aż tak zepsuł obraz?? Od razu dodam że kamera na pewno była i jest ustationa na nagrywanie w najwyższej jakości. . .pozdrawiam i bardzo proszę o wypowiedzenie się. . .
Aha dodam że obraz i przy zakupie i wczoraj szedł przez kabel komponent więc to raczej nie kwestja kabla. . .