Ja za sprawą KIKI jestem zadowolonym posiadaczem JVC 42P80BU od ok tygodnia, TV spisuje sie bez zarzutu, bad pixeli brak, nic nie buczy, idealnie wspolpracuje z PC po HDMI (za wyjatkiem tego overskanu
), mam tylko jeden problem, może ktoś będzie potrafił zaradzić, mianowicie:
Wyszukalem kanaly przez strojenie automatyczne (analogowa kablówka UPC), zapisane, ustawione w odpowiedniej kolejnosci + dopisane nazwy (recznie juz) i teraz w czym problem: 5 kanalow nie dostroilo sie w odpowiedniej jakosci, tzn fonia jest OK a obraz sniezy minimalnie i jest czarnobialy. Wchodzac w ustawienia reczne, daje DOKLADNE + lub - i TV od razu dostraja dany kanal, jest kolor, brak śnieżenia i fonia również ok, klikam na OK w pilocie (zgodnie z instrukcja) zeby zapisac te nowe dostrojenie, później klawisz "TV" (lub "MENU" - ten sam efekt), i poki ogladam ten kanal jest ok, ale jak zmienie program i znow wroce na ten sam kanal - znow jest czarnobialy, zasnieżony obraz, tzn. poprzednie dostrojenie reczne wcale sie nie zapisalo. W czym może tkwić problem? Dlaczego ustawienia nie zapisują sie? Może jest inny sposób na zapisanie tych ustawień ręcznego dostrojenia kanału? :hmm:
Zmiana kolejnosci kanalow, zmiana nazwy - zapisuje sie bez problemu po kliknieciu na "OK" w pilocie, natomiast dostrojenie reczne nie zapisuje sie. Macie jakieś koncepcje co z tym zrobić?
Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy P80 dowolnych rozmiarów