I stało się!
I ja dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy tego lcd-eka. Kupiłem go w promocji (od dzisiaj) w Macro Cash & Carry. Taniej niż najtaniej w wyszukiwarkach.
Pierwsze wrażenia:
1. Jeeeeezuuuu, jaki wielki (zastąpił staruszka Sanyo 21")
2. Pierwsze wyszukiwanie programów z kablówki i lekki szok. Nawet nie zdawałem sobie sprawy, jak tak duża powierzchnia obnaża niedoskonałości sygnału. Generalnie najlepiej prezentują się TVN-y, Mini-mini, AXN oraz DSF.
Jednak ciągle mi coś nie pasowało, aż wreszcie usiadłem 3,5 m od ekranu. Odległość zaczyna robić swoje.
3. NIedosyt DynaPix, coś mi nie pasuje. Najlepiej jest w ustawieniu "mało" lub "auto". Przy "max" następuje zbyt duże rozmycie.
4. Nie kapuję o co chodzi z funkcją "Cinema". Może jestem ślepy, ale nie widzę różnicy pomiędzu włączony, a wyłączony.
5. Dźwięk rewelacja. Świetne podbicie basowe, a "poprawiacz" lektora znakomicie się komponuje.
6. Kolory - bajka
7. Ustawienia kontrastu wg mnie znakomicie rozwiązane;
8. Intuicyjna obsługa menu i pilota. Jedyna jego (jak dla mnie wada to zbyt duży ciężar);
9. Znakomity duży możliwy kąt obracania odbiornika.
10. DVD i tu zaskoczenie. Telewizor obnaża jakość techniczną filmów. Aż dziwne, że niektóre dix-y lepiej się prezentują, aniżeli firmowe (nie gazetowe) dvd. Na razie podłączone to mam przez RGB. Jak podłączę component to napiszę o różnicach. Na HDMI przyjdzie jeszcze trochę poczekać, tak, że ze skalowania nie mogę jeszcze skorzystać i ocenić. Po prostu jeszcze nie mam.
To na razie tyle i na gorąco. Cóż, chyba będę musiał przejść na jakąś cyfrową platformę, aby wykorzystać pełnię jakości telewizora.
Generalnie, kiedy porównywałem w sklepie przed zakupem ten telewizor wyróżniał się i tak przy sąsiednich egzemplarzach. No może Philips był trochę wyraźniejszy, ale półka cenowa 2 razy wyższa. A jak jeszcze dodam, że w promocji Makro jest na 20x0% rat, to jak miałem go nie kupić?
Pozdrawiam