Groszek napisał:
Cześć!!
Szczerze mówiąc to z tym TV miotam się jak głupi - plasma, LCD, tylnoprojekcyjne - ehhhh...
Pozdrawiam
Przeczytałem Twoje posty. Nie masz Ty łatwego życia kolego i rzeczywiście miotasz się!
Odnoszę wrażenie, że chcesz aby jedno urządzenie połączyło wszystkie zalety plazmy, LCD i TV tylnoprojekcyjnych i jednocześnie było pozbawione ich wad.....
Niestety, tak się nie da
Doszedłem do takiego samego wniosku w swoim przypadku i wyszło mi z tych przemyśleń, że potrzebuje
dwóch urządzeń.
Następnym krokiem było określenie pułapu cenowego jaki mogę i chcę na to przeznaczyć. Wstępnie określiłem go na poziomie 10k.
Ponieważ moje preferencje medialne rozkładają się w następującej kolejności :
- TV
- DVD (divix-ów nie lubię z zasady)
- PC
wyszło mi, że do TV i PC wystarczy mi w dobre LCD w rozmiarze 40"/42" (odległość 3/3,5m) zasilane w sygnał z którejś platformy cyfrowej ( N lub cyfra+).
JVC LT 40S70 idealnie wpisuje się w te założenia, biorąc pod uwagę jego jakość i dobre opinie o bezawaryjności. O cenie zwłaszcza po ostatnich obniżkach nie wspominając.
Do DVD zaś idealnym rozwiązaniem IMHO jest projektor, który przy tej odległości powinien mi dać wymiar wyświetlania na poziomie około 100 cali. Jeśli się uprę, mogę przy małych przeróbkach mieszkania uzyskać 150/170 cali. Byłem na kilku projekcjach u znajomych, którzy mają małą salę kinową w domu i mogę powiedzieć jedno - bajka!.
Kilku kumpli, dobre KD, pifkoo, chipsy, popcorn i nie chce się nigdzie wychodzić
Zakupy mają mieć charakter skokowy - dziś LCD, za 3 miesiące projektor. Czas ten jest mi potrzebny aby zaznajomić się z tematem i wybrać projektor, który będzie spełniał moje oczekiwania i stanieje z dzisiejszych 8k do 5 k w maju/czerwcu.
No cóż, to jest mój plan i nie każdy musi się z nim zgadzać ale za około 10k, czyli tyle ile kosztuje, mniej więcej, dobra plazma Hitachi lub Pioneera mam 2 urządzenia, których żywotnośc (przez to, że są dwa) znacznie się wydłuża. O masie wrażeń nie wspominając....
pozdr