bacardi napisał:
problem tylko w tym, ze we wszystkich sklepach z obnizona cena wystepuje on obecnie w kolorze srebrnym (SU bez czarnej ramki)
Rzeczywiście nie ma wersji BU, ale oprócz SU posiadają jeszcze wersją ZU czyli cały czarny ( jak dla mnie jest ok ).
Jednak nadal nie rozwiązywało to mojego problemu, co kupić?
Jak wybrane przeze mnie modele zachowaja się na obecnie zainstalowanym w moim mieszkaniu kablu (Aster, ale już niedługo)?
Jak będą świecić w warunkach w których będą dla jednego z nich warunkami docelowymi?
No i jak w wielkopowierzchniowym sklepie jakim jest MM wybrać odpowiedni rozmiar TV?. Tam 40", która stoi w sąsiedztwie ekranów 46", 50" i większych, wygląda jak jakiś monitor o przekątnej 17". Obecnie mam CRT 32" i oglądam go z odległości 3-3,5m więc nawet trudno mi sobie wyobrazić jak w tak małym pokoju będzie wyglądało to 40" nie mówiąc już o 42"
Zdecydowałem się więc na to o czym myślałem od dawna.....
Zamówiłem prezentacje w domu!
Przybliżony termin prezentacji - koniec przyszłego tygodnia (ustalenie terminu w poniedziałek).
Do konkurencji staną trzy ekrany.
- JVC LT40S70 BU (mają tą wersje kolorystyczną)
- Sharp 42 XD1
- ?
Dwa wybrane przeze mnie i jeden (tak sobie zażyczyłem) wybrany przez sklep e-panasonic. Warunkiem było aby ten trzeci mieścił się kwotowo w granicach wyznaczonych przez dwa poprzednie. Nawet nie wiem czy to będzie LCD czy plazma (niespodzianka)
Koszt prezentacji 200pln oraz kaucja w wysokości 200 pln, która jest zwrotna w przypadku zakupu jednego z prezentowanych TV. Warunki jak nabardziej ok, biorąc pod uwagę, że gwarantują cenę niższą od najniższej w necie (pod warunkiem, że najniższa określa TV wyposażony w polską gwarancje).
Sprawdziłem - określa.
Jak na razie, taka forma zakupu wydaje się mi się najlepszą z możliwych. Za głupie 200pln unikam loterii związanej z zakupem TV w sklepach internetowych
- przyjdzie czy nie przyjdzie
- kiedy przyjdzie
- a jak przyjdzie to czy będę mogł sprawdzić przed potwierdzeniem czy
TV jest cały
- czy odpali jak go podłączę
- itd
Nadal na szczycie moich preferencji jest JVC a co wybiorę opiszę po prezentacji i zakupie.....
Gregorymik napisał:
Ja mam jeszcze wiekszy!
Bowiem zobaczyłem ile kosztuje Sharp 46" na rynku brytyjskim!!! i ile kosztuje na naszym... wiec .... szukam rozwiazania ....
ciężka sprawa i strasznie skomlikowana. Sam tak kombinowałem ale z racji trudności jakie czekają kupującego (gwarancja, transport,poziom ryzyka) poddałem się i zdecydowałem się na zakup w Polsce
pozdr