rep napisał:Witam.
Tadolbos ja oglądam cyfre czasami nawet z 2 a czasami z 4 metrów i obraz jest ok. Oczywiście najlepszy na tvn, niekiedy jak idzie jakiś film na tvn to obraz jak hd, poprostu kozak.
Pozdro.
Rep, sprawdź skrzynkę jak możesz
rep napisał:Witam.
Tadolbos ja oglądam cyfre czasami nawet z 2 a czasami z 4 metrów i obraz jest ok. Oczywiście najlepszy na tvn, niekiedy jak idzie jakiś film na tvn to obraz jak hd, poprostu kozak.
Pozdro.
jackuc napisał:Rep, sprawdź skrzynkę jak możesz
Jedno i drugie. PAT to wyświetlanie jednocześnie obrazu TV i telegazety.slavi napisał:PAT czy PAP?
szer. 100cm wys. 72cmjackuc napisał:może ktoś podać rzeczywiste wymiary zewnętrzne wraz ze stopką (szerokość i wysokość) ?
tadolboss napisał:Cześć,
czy ktoś z szanownych użytkowników JVC 40S70 może mi podesłać rostaw otworów służących do przymocowania uchwytu ściennego-jesli wybiorę ten TV to tylko i wyłącznie powieszę go na ścianie.Pozdrawiam
jacek.ok66 napisał:Tak mniej wiecej wyglada obraz z tego LCD. Ja mam platforme Cyfrowy Polsat i zrobilem dzis takie zdjecie:
http://www.photo-jack.isx.pl/guest/dsc_1116.jpg
Wczoraj ogladalem tez filmy z divx. Po HDMI to po prostu rewelacja..Nie myslalem, ze filmy w divx na takim duzym LCD moga miec tak fantastyczna jakosc, plynnosc i super szczegoly (ostrosc)....
jacek.ok66 napisał:Tak mniej wiecej wyglada obraz z tego LCD. Ja mam platforme Cyfrowy Polsat i zrobilem dzis takie zdjecie:
http://www.photo-jack.isx.pl/guest/dsc_1116.jpg
Zdjecie jedynie zmniejszone, nic innego nie poprawiane. Specjalnie zrobilem pod katem aby bylo widac jak wyglada obraz wlasnie ogladajac z boku.Zainteresowanym moge wyslac wiecej na e-mail.
Wczoraj ogladalem tez filmy z divx. Po HDMI to po prostu rewelacja..Nie myslalem, ze filmy w divx na takim duzym LCD moga miec tak fantastyczna jakosc, plynnosc i super szczegoly (ostrosc)....
jaki masz dekoder CP?jacek.ok66 napisał:Dzis otrzymalem JVC 40 S70BU. Mam w domu Cyfrowy Polsat i bylem dosc sceptycznie nastawiony co do sygnalu.... Pierwsze wrazenia po prostu rewelacja...Zanim sie zdecydowalem wlasnie na ten model przez dlugie tygodnie czytalem forum, pomogl tez Kiki.... Ten LCD jest po prostu rewelacyjny. Ja ogladam z okolo 4-5 metrow, bo tak mam ustawiona kanape i obraz jest zyleta....Jak potestuje dluzej napisze wiecej...LCD warte swojej ceny....I jestem bardzo Happy z tego zakupu
Gregorymik napisał:Czy komuś udało sie kupić u nas model LT40S70 w czarnej obudowie???
Ktoś rozmawiał z JVC Polska z działem handlowym ??
Bo ja tak i trafiłem tam na jakiegos buraka!!!!
Mabri napisał:Gdybym wybierał lcd, to na pewno wziąłbym 40s70. Nie wiem co JVC zrobiło z tym tv, ale jest on rewelacyjny.
Szczerze polecam.
Prosiłbym jeszcze o opinie jak współpracuje on z n-ką. Znajomy chce dokupić do niego n-recordera i nie wiem co mu powiedzieć.
CHodzi mi głównie o ewentualne problemy z hdmi.
Hardi napisał:jaki masz dekoder CP?
Mabri napisał:Gdybym wybierał lcd, to na pewno wziąłbym 40s70. Nie wiem co JVC zrobiło z tym tv, ale jest on rewelacyjny.
Szczerze polecam.
Prosiłbym jeszcze o opinie jak współpracuje on z n-ką. Znajomy chce dokupić do niego n-recordera i nie wiem co mu powiedzieć.
CHodzi mi głównie o ewentualne problemy z hdmi.
jacek.ok66 napisał:Wzialem n-ke tydzien temu. Wylacznie dla tych 2,5 kanalow w HD...Bo cala reszte mam na platformie C.P. Pracuje bez problemu po wejsci HDMI.
Ale zauwazylem, ze przy pierwszym przelaczeniu na n-ke jest poslizg glosu z wizja. Jest na to tylko jedna metoda: przelaczenie na inny kanal i np. spowrotem i juz pozniej caly czas jest ok. Problem z sekundowym zanikaniem dzwieku to tez zmora n-ki i HDMI. Ja wzialem zwyklego nboxa bez recordera. Moze z czasem to poprawia. Poki co dzwiek poscilem przez kino domowe. Jakosc Discovery HD bardzo dobra, aczkolwiek Luxe TV ma znacznie lepsza....