Ale bzdury pleciesz, widać, że nie masz w ogóle pojęcia pojęcia rynku telewizorów....
Kolego, odnoszę wrażenie, że z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu chcesz mnie obrazić, ale nic to, czytajmy co od siebie dałeś poniżej a po drodze co nieco powtórzę z mojego wpisu:
TCL to mocno budżetowe telewizory, ze słabym oprogramowaniem i nisko je oceniam (co z resztą już na forum napisałem), ale xiaomi nawet co nich nie ma co porównywać, xiaomi to jeszcze gorsze wykonanie i oprogramowanie.
"Zawsze trzeba sobie zadać pytanie czego oczekuję od TV i co bardzo ważne, jakim dysponuję budżetem. TCL przestaje być powoli liderem w segmencie budżetowym. Jego miejsce zajmuje właśnie Xiaomi."
Philips (marka wciąż pozostała) bije TCL i xiaomi na głowę o kilka długości pod kątem dopracowania, ale w tym roku przechodzą już masowo na nową platformę - minie trochę czasu, aż ją dopracują, dlatego w tym roku nie pchałbym się w ich modele (chyba, że oled - te pozostały na platformie google i są rewelacyjne).
"Niestety TCLowi brakuje jeszcze sporo do telewizorów ze szczytu (niestety również cenowego)."
Ogólnie, jak chcesz mieć spokój i w miarę pewne działania - bierz sprawdzone marki jak samsung, sony, lg, oledy philipsa, a odpuść sobie niższą półkę typu tcl, xiaomi, hisense czy panasonic albo sharp.
Chyba, że nie masz kasy - to nie masz wyboru i musi ci wystarczyć jedna z nich, ale musisz też być przygotowany na ich niższą jakość (w tym słabo dopracowane oprogramowanie i np. wolne działanie systemu czy jego wieszanie się).
"Krótko szeregując w Google TV, ogólnie jest następująca hierarchia: Xiaomi, TCL, TPV (ma prawa do korzystania z marki Philips), Sony."
"Zawsze trzeba sobie zadać pytanie czego oczekuję od TV i co bardzo ważne, jakim dysponuję budżetem."
Podsumowując, podpowiedz co tam ciekawego napisałeś w kwestii wyboru LEDów, o których ten wątek, bo chyba nie widzę.
Na prawdę można grzecznie, bez robienia z siebie błazna agresywnymi komentarzami.