Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

chomikk1990

New member
Witam, proszę o pomoc. Szukam czegoś w 75'' w budżecie do 5500 maxymalnie. Na tapecie mam obecnie TCL 75C72B 75" albo Philips 75PUS8818. Ostatnio przewinął mi się również Xiaomi TV S Mini LED 75 2025 w podobnej cenie. Czy kandydatura warta rozpatrzenia? Albo cos innego Zależy mi na sofcie ktory pociągnie wiekszość apek vod. W ostatecznosci moduł appletv ale to wydatek 800 extra. Możliwe , że sie wygłupiłem z pytaniem i miejscem ale jak ktos bd skory pomoć wielkie dzieki

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dobrze szukasz.W tej klasie cenowej masz jeszcze lepsze modele jak podałeś :
  • mini led 75C805
  • mini led 75Mled 85
  • mini led 75PML9008
Plus dodatkowo do każdego pakiet gratisów o wartości 500 zł

chomikk1990

New member
Dobrze szukasz.W tej klasie cenowej masz jeszcze lepsze modele jak podałeś :
  • mini led 75C805
  • mini led 75Mled 85
  • mini led 75PML9008
Plus dodatkowo do każdego pakiet gratisów o wartości 500 zł
a gdzie takie gratisy? TCL Qled mini za 5999 a xiaomi za 4699. Jest pokusa duza pytanie gdzie jest haczyk. Czy do TV Xiaomi pasuje wiekszosc soundbarów? XIAOMI juz nie ma głosnikow 2.1 i musze cos tam dokupic zeby bylejaki bas był.

SzaryFin

New member
szukam drugiego telewizora do gabinetu gdzie będę mógł sobie pooglądać jakiś film, serial ale także pograć w gry z kompa. Czasem może służyć jako dodatkowy ekran w czasie pracy (ale to nie jest coś na co zwracam teraz uwagę bo mam odrębne monitory jeszcze). TV ma mieć 50". Pomieszczenie ogólnie w dzień może być słoneczne ale są rolety. Słońce nie będize na tv padać bezpośrednio ale faktycznie wolałbym aby się nie świecił TV miał tę powłokę zmniejszającą odbicia promieni świetlnych.
z neta wyszło mi że to może być albo LG 50QNED87T6B albo 50” Neo QLED 4K QN92D. Różnica pomiędzy nimi jest 1500 PLN więc sporo. Się zastanawiam czy faktycznie warto dopłacać do Samsunga.
Ewentualnie może polecicie inny 50" TV? wolę jak już żeby to był jakiś mini-led/qled czy coś podobnego niż zwykły LED. Natomiast OLED wyjdzie za drogo jak na drugi TV w domu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Większość kupuje modele jak się sprawdzają , jak mają dobrą jakość , jak sprawny jest też serwis.
Rzadko kupują ryzykując.
Ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
Tcl kosztuje nie wiele więcej, ale oferuje znacznie więcej w jakości, plus kalibrację, montaż , dostawę.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No nie masz racji bo kosztuje MINI LED 75C805 za 4899 zŁ więc opowieści o 6000 zł włóż między bajki...
I to z pakietem.
Więc raczej masz małą wiedzę.
Nie skreślam nigdy niczego. Nie testowałem.
Znam ten model TCL i znam opinię już setek tych ludzi co kupili.

SzaryFin

New member
Ile masz max kasy na 50" ?
no w związku z tym, że patrzyłem na Samsunga który z opisów wynika że jest świetny dla gier jak i filmów/seriali lub jako monitor do kompa to jestem skłonny wydać te około 4500 PLN.
Natomiast patrząc, że jest też ten LG tańszy o 1500 PLN (jakoś z opisu ten Panasonic mi nie podoba się bo ma dużo pod Alexę i Appla - a ja nie mam nic z tych sprzętów) to mnie to ksi bo w tedy tą różnicę bym przeznaczył częściowo na zestaw kina domowego do tego TV.

SzaryFin

New member
widzę na necie też sporo recenzji TCL 50C805 czy tam 50C809 (to chyba ten sam model) odnośnie też gier, że dobra jakość w stosunku do ceny, a zawsze to jest te 1500 PLN mniej. Co sądzicie o tym TV?

Do góry