Jakich marek macie amplitunery kina domowego?

Jakiej marki masz (lub planujesz zakup) amplituner kina domowego?

• Total voters
    0

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W takim razie odejmujemy 1 glos Denkowi, a dodajemy 1 Marantzowi. Technicznie chyba juz nic sie nie da zrobic, ale bedziemy pamietac przy ostatecznym zliczaniu i rozdawaniu nagrod :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Doszedl nowy uzytkownik Marantza, kolege Pawla_Sz85 prosimy o uzupelnienie ankiety ;)
Co do motorow (to jest tez poprawne okreslenie!) to tylko chopper!
Slynny cytat: "To nie motor, to chopper". Jak dla mnie, sprzet z dusza :twisted:

Mnie też podobają się te kolosy:) Np. Kawasaki VN 2000, Honda Valkyrie, Suzuki Intruder 1800, albo coś pośredniego np. Harley Davidson V-ROD. Szlifierek jest na pęczki i juz nie robią takiego wrażenia jak kiedyś, a na taki chromowany chopper to az miło popatrzeć. Minusem jest cena i gabaryty, w mieście trochę cięzko się takim poruszać. Zawsze moim marzeniem był taki motor, ale niestety nie mam prawka na motor, garażu i funduszy. W tej cenie mozna mieć już jakieś autko, którym śmigamy przez cały rok, a nie tylko sezonowo. Ale to mnie cały czas kręci...:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie, "szlifierki" jak to nazwales, to byl moj konik dawno, dawno temu. Dzis juz tylko takie maszyny mi w glowie, dostojna jazda z chelmem na glowie, to jest to. W innym watku nawiazalem do tego ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Juz nie, ale mialem sporo motorow. Zostalo kilka blizn, takze dziekuje za taka przyjemnosc, ale ciagnie mnie do Choppera, klasa.
Kiedys na stare late sobie mykne taki sprzet, mloda laske na tyl (dziewczyne syna) ;) i tyle beda mnie widziec :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Może Armanig bedziesz woził chłopaka syna?:) Nigdy nic nie wiadomo w tych czasach. Aż kiedyś podprowadzi Ci choppera i odjadą z synem w siną dal, ku zachodzącemu słońcu:razz: I tyle będziesz motor widzieć. ( taki trochę pesymistyczny scenariusz)

Whiplash

New member
Bez reklam
No SV 1000 jest bardzo mocny, 120 pare kucyków ale w ukladzie V wyrywa z butów, kumpel mial wiec wiem. R1 jest bardzo radykalnym motocyklem, tu juz trzeba miec troche pojecia o jezdzie. Mam porownanie do CBR 1000RR, ktora mimo ze jest litrem i ma niesamowicie duzo mocy jest ona rozwijana plynnie i jezdzi sie przyjemnie a R1 jest bardzo brutalna, zajebista na tor. Dobrym kompromisem jest Suzuki GSXR 750 ktory jest zwinny jak 600 a osiagami nie wiele gorszy od litra.

Co do Czoperow, zgodze sie klasa sama w sobie ale mysle ze jeszcze nie w moim wieku. Czoperek to motocykl dla statecznego pana w srednim wieku, ja mam jeszcze 2ke z przodu :p

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widze ze pozazdrosciliscie nam naszego nowego klubu Marantza:
HDforum - Marantz CLUB :)
Tylko roznica polega na tym, ze u nas beda atrakcje, a jakie?
Kazdy klubowicz "elite gold member" dowie sie w odpowiednim momencie :)
Btw. Zachecam do umieszczanie tez zdjec w galeri klubu, tylko z tego co widze, nie ma mozliwosci bezposredniego wrzucania, a jedynie przez swoja galerie.

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
A kto będzie fundował te atrakcje, że tak się spytam?:razz: Te atrakcje to pewnie coś podobnego do tego jak przyjmujemy się do nowej pracy ( miła atmosfera, mozliwość awansu i wysokie zarobki). He,he Armanig, taki bajer to My a nie Nas:) Coś czuje że szybko zmienisz front i zapiszesz się do klubu Onkyo. Tam to dopiero zaszalejemy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A kto będzie fundował te atrakcje, że tak się spytam?:razz: Te atrakcje to pewnie coś podobnego do tego jak przyjmujemy się do nowej pracy ( miła atmosfera, mozliwość awansu i wysokie zarobki).

A to juz gadaj z Krzysztofradio, to nie ja obiecywalem koszulki z nadrukiem :D

He,he Armanig, taki bajer to My a nie Nas:) Coś czuje że szybko zmienisz front i zapiszesz się do klubu Onkyo. Tam to dopiero zaszalejemy.

No nie watpie, a na spotkaniach klubowych to co bedziecie robic? Bo ja nie chce siedziec i lutowac modulow HDMI :D

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
To ja sobie obejrzę VS w HD ale nie na projektorze tylko na zywo, choć może zaczniemy kręcic superprodukcję, Armanig co Ty na to? Kieliszka tego zacnego trunku też nie odmówię ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja powiem wam ze jak ostatnio dostalem najnowszy katalog marnatza i denona i tak sobie powertowalem dane techniczne wzmacniaczy zintegrowanych obu tych firm, to doszedlem do wniosku zreszta nie tylko ja, ze to co pisza na papierze jesli chodzi o moc jaka jest napisana w katalogach - chodzi o nowa serie 14 jak i 11 to jeden wielki pic... moc podawana dla 8 jak i 4 ohm jest wieksza niz to co pobieraja z " gniazdka" wiec jest to za malo zeby taka moc dostarczyc do tych wzmaciaczy...
denon 1520 i 2020 pod tym wzgledem lepiej sie prezentuje nawet pobiera troszke wiecej pradu niz to jaka moc oferuje....tylko ze taka moc jak daje 14 marantza za ponad 10 tys, to denon ma to samo w 1520 za okolo 5 tys.... Tak podzwonilem do sklepow wczoraj z ciekawosci gdzie maja denona i marantza i powiedzieli mi ze marantz jesli chodzi o wysokie modele wzmacniaczy to skonczyl sie jak denon go kupil... i o dziwo nizsze modele bardziej sa chwalone w sklepach jak wlasnie wysokie ....
Wiecie cos moze na ten temat? Pozdrawiam.

WiTT

New member
Bez reklam
Moc podawana przez producentów na papierze zawsze mnie rozbawiała :) Najlepszy przykład to choćby sprzęt który mam, firma NAD czy CA, moc podawana na papierze niska w porównaniu do innych producentów w podobnej cenie, a w rzeczywistości NAD czy CA dają potężnego kopa. Ktoś nas odwiedza, pyta się o parametry, pobłażliwy uśmiech gdy słyszy parametry.. a potem mina stygnie i oczy na wierzchu gdy coś puszczę... bezcenne :D I za to kocham NAD'a ;)

Do góry