Witam, nadal nie mam tv
i reasumujac caly wątek doszedłem do nastepujacych wniosków :
- NIE da sie kupic dobrego tv do ps3
a) jesli input lag dotyczy gry w ogóle a nie tylko online, to kazdy model z wartoscia ponad 40 jest zdyskwalifikowany na starcie. Odpada zatem mój faworyt sony kdl40ex500, jak i reszta upatrzonych lcd. Nie chce krecic kierownica przy gt5, samochod jedzie, po czym skreca za 3 sekundy. Poza tym gały mi wyjdą z orbit bo obraz jest tak jaskrawy, sztuczny i kontastowy. LCD - odpadaja.
b) plazmy - faworyt (był) panasonic tx-p42s30e - niestety, jak tu napisano lagi tez wystepują nawet w wersji G, ktos pisal o duzych opoznieniach przy NBAk12, do tego latajace zielone stwory po ekranie, krzywe kontury, a jakby tego mało to i tak mi sie wypalą piksele wczesniej czy pozniej nawet z piksel orbiterem ( pewnie, jestem w stanie grac 10 godzin non stop). Do tego prąd - zatem plazmy odpadają.
- jest jeszcze wersja alternatywna, iż zastanawiajac sie zbyt dlugo i analizujac zbyt wiele uległem poważnej paranoi.
Moja wiec prośba: czy ktos obiektywnie i z doswiadczenia własnego moze stwierdzic jaka jest skala opisywanych tu problemów, co jak bardzo w praktyce przeszkadza a co jest niezauwazalne?
Potrzebuje tv do ps3 (75%) i tylko do gier samochodowych, gt5-f1 2011, kanałów HD ( 15% ) i filmów blue ray (10 %)
Zlitujcie się, dziekuje