Hmm każdy tutaj prosi o poradę w sprawie wyboru najlepszego tv do ps3 ale w temacie jakości to każdy zwraca uwagę na inne aspekty i najczęściej jest tak że to co podoba się jednemu drugiemu już nie musi. Jeszcze nie wyszła technologia bez typowych wad lcd i plazm, nie ma tv który ma jednocześnie idealną płynność, idealne kolory, idealną ostrość, idealny czarny, odpowiednią ilość detali w ciemnych partiach, idealny skaler, idealny kontrast i jasność, pozbawiony zielonych duchów i wypaleń. Narazie więc trzeba brać wszystko na kompromis i najlepiej samemu sprawdzić czy jakość obrazu w konkretnym tv was satysfakcjonuje. Jeśli już miał bym na siłe komuś polecić konkretny tv pod oględziny do tego zastosowania był by to sony w4000, Plusy jakie w nim widze to: dobre odwzorowanie kolorów, akceptowalny poziom czerni i odwzorowaniu detali w ciemnych partiach (najlepszy wybór w tym względzie w lcd bez podświetlenia diodowego), brak wypalenia jak w plazmach (a hud występuje prawie w każdej grze przecież), 1080p z trybem 24fps które to przyda się do blu-ray'a, niektórych grach, menu i bawieniu się w necie. Minusy zaś - dla niektórych brak 100Hz oraz słaby obraz sd, oraz właśnie o zgrozo 1080p przez co 99% gier na ps3 będzie znacznie przeskalowywana w góre z 720p lub nawet mniej jak to ostatnio ma miejsce
. Słowem tv dobry ale nie bez wad jak to już wyżej pisałem. Swoją drogą ja czekam na laser tv który najprawdopodobniej zadebjutuje już w 3 kwartale tego roku (Mitsubishi potwierdziło dostępność tego tv w 3 kwartale (65 cali) a sony pokazało już swoje laser modele tego tv). Każdy kto widział obraz na tym tv jest w szoku ale czemu tu się dziwić, obraz jaki widzimy w tv to przecież światło a laser jest najczystszym źródłem światła.
-Najważniejsza rzecz o której zapomniałem : jeśli już ktoś chce kupić tani odbiornik hd to niech lepiej zostanie już przy crt jak ma
,tyle czasu ludzie grali na x1 czy ps2 i było git. Po svideo i tak do 28 cali wcale nie będzie tragedii a w niektórych względach obraz jest znacznie lepszy nawet. Widziałem ostatnio na stoisku w empiku 360 podłączonego po componencie do tv 32 hd ready samsunga, Gry to kałłłłł jak nic, zero ostrości (myślałem ze to przez zwykły czincz wpierw
, kolory jak malowane farbkami, szary zamiast czarnego i te smużenie
, jeśli było tak w hd to ja nie chce widzieć co by było...