mateuszgreloch
New member
Panowie z Soniaczami [a w szczególności w5500] jakie macie ustawienia obrazu w trybie gry? [kontrast, nasycenie itp]
MrFunfel napisał:A ja mam DYLEMAT co wybrać.. 46W5500 czy 46Z5500 i jezeli ktos ma ten tv to prosze o wypowiedz co z INPUT LAGIEM ? z tego co wyczytalem to roznie to wyglada u niektorych osob ale jest w granicach 30-60. Ponoć wpływ na to ma tez szybkosc internetu,ja planuje grac duzo w sieci i nie chce zalowac zakupu tv za taka kase..komfort musi byc pzdro
sbronko napisał:ja, żeby nie zawracać sobie głowy lagami kupiłem plazmę
niestety każa technologia ma wady
gorylla napisał:Trochę lichy ten Twój test. W trybie gra plazmy panasa- o ile pamiętam- mają IL na poziomie 15ms, w pozostałych trybach około 30-40. 1ms to "lekka" abstrakcja, zwłaszcza dla LCD, chociaż są modele Soniacza z IL na poziomie jednocyfrowej ms.
gorylla napisał:Trochę lichy ten Twój test. W trybie gra plazmy panasa- o ile pamiętam- mają IL na poziomie 15ms, w pozostałych trybach około 30-40. 1ms to "lekka" abstrakcja, zwłaszcza dla LCD, chociaż są modele Soniacza z IL na poziomie jednocyfrowej ms.
sbronko napisał:faktycznie - zmierzyłem IL za pomocą kalibracji w Guitar Hero
wyszło 30ms w trybie normal z włączonym 400Hz
a ja myślałem, że plazmy są bezlagowe...
(...)
sbronko napisał:faktycznie - zmierzyłem IL za pomocą kalibracji w Guitar Hero
wyszło 30ms w trybie normal z włączonym 400Hz
a ja myślałem, że plazmy są bezlagowe...
no nic, wniosek z tego taki, że dla mnie 30ms jest nie odczuwalne w wyścigach i fpsach - w Guitar Hero po kalibracji gra mi się dużo lepiej
cyber78 napisał:InputLag nie bierze się z technologii plazmy ani z LCD. Wyłącz te 400Hz i inne polepszacze obrazu jakie masz w menu telewizora i InputLag zmaleje.
IL jest czasem jaki potrzebuje elektronika na przygotowanie ramki obrazu - dlatego im więcej włączonych filtrów i polepszaczy, w tym osławionych 100Hz tym większy będzie IL.