Posiada ten soundbar od kilku lat i jestem zadowolony.A znałem taką YAMAHA YSP-2700 sprzęt, ale widzę że nie ma dekoderu dźwięku „Dolby Atmos” są za to inne więc pytanie czy jest sens kupować taki soundbar ?dodaję zdjęcia wejść i dekoderów jakie ma. Odnośnie wejść jest tam ARC wg opisu
Nie przejmuj sie, że nie ma atmos. Soundbar automatycznie odczytuje sygnał Atmos to jako True HD, czyli jakość ta sama oprócz dodatkowych ścieżek sufitowych.
Do tego HDMI przepuszcza sygnał wideo 4k DV 60fps, więc świetnie się sprawdzi z zewnętrznym odtwarzaczem.
W zestawie jest skrzynia która dobrze daje radę w małych i średnich pomieszczeniach. Co do dźwięku przestrzennego, to co jak co ale potrafi dobrze imitować. W zestawie jest mikrofon do kalibracji i nachylenia tweetów aby dźwięk się odbijał od ścian. Nigdy nie będzie nawet blisko do prawdziwego 5.1 czy 7.1, ale potwierdzam że działa (jeśli dźwięk rzeczywiście ma się od czego odbić).
Do tego apka na telefon, Spotify bezpośrednio z telefonu można sterować jak jest podłączony do tej samej sieci, są radia internetowe, można odtwarzać FLAC przed wifi.
Z wad szkoda że przez wifi tylko sieci 2.4G. Ja łącze kablem.
Sprzęt godny polecenia!