Dokładnie
To samo miałem w sklepie internetowym "Hit" tyle że nic nie zaznaczałem i ze Szczecina do Sosnowca wieźli mi go w pozycji pionowej dopiero u mnie przed domem kurier rozciął zabezpieczenia na palecie.Czyli jak ktoś chce to potrafi.Ja kupiłam w Komputroniku - w opcjach zamówienia zaznaczyłam transport DHL "PALETA (Wysyłka towarów wielkogabarytowych na palecie)" warto też dopisać w uwagach zamówienia: "Transport pionowy na palecie". Kurier przywiózł mi plazmę na palecie - porządnie ofoliowane i zabezpieczone dodatkowo brzegi styropianem.
Oczywiście płatność za pobraniem i w razie gdyby nie spełniono Twoich wymagań co do transportu odmówić przyjęcia towaru (tak zrobiłam gdy zamówiłam tv w neo24.pl).
Prosiłbym o wyjaśnienie tego na priv bo nie rozumie jak w tych samych pozycjach z mniejszą ilością narożników szyba mniejsza pęknieprzykład:
weź szybę 50cm x 50cm i drugą 200 cm x 200 cm.
obie przewieź w pozycji poziomej podparte tylko na narożnikach przez jakaś wyboista drogę.
jak myślisz: która prędzej pęknie?
teraz te same szyby ustaw w pozycji poziomej podparte tylko pod dwa narożniki.
zapewniam, że przewieziesz w całości tą większą.
to samo dotyczy plazm: teoretycznie nic nie powinno się stać [mniejsza powierzchnia, równomiernie usztywnione styropianem pod krawędziami, płaska droga] - teoretycznie, ale licho nie śpi....
gdyby któryś z tych klientów o jakich piszesz, wrócił z pękniętym ekranem [szybą], możesz opisać procedurę reklamacyjną, jakie pytania byś zadawał itd.?
dzięki i dzięki również za wyjaśnienie procedury reklamacyjnej.[...]Oczywiscie sie zgadzam w pelni z tym co napisales.