co do puszczania demek to jeszcze nie próbowałem (musze ściagnąc, wiem, że gdzies to na forum było i musze raz jeszcze poszukać) a co do tego rip to źle sie wyraziłem bo jak widać ten prison jest HDTV zgrywany z tv czyli żaden tam rip (plik waży 1.07 gb (mkv), a jego roździelczość - 1280x720)porter_1983 napisał:a puszczałes sobie jakieś demka HDTV ?? bo HDTV rip to nie to samo co HDTV a co do podłaczenia przez DVI-HDMI ciekawi mnie czy wtedy nie rozjedzie się rozdzielczość (niemieszczący się pulpit na ekranie), a powiedz mi jeszcze jedno jeśli chodzi o rozdzielczośc twojeje matrycy ty masz tą 1300... cos tam prawda ? z jakiej odległosci komfortowo widać np strony www bo ja bym oglądał tak 2m od obrazu i nie wiem czy np fullHD 1900... to nie będzie za wysoka rozdzielczośc i nie bede nic widział ( zamałe litery) a w HDRady 1300.. żeby nie było wszystko zbyt duże.
co do roździelczości to jest 1360x768 i przy odległości 2 m jest super (z 4m też widać ale nie mam aż tak dobrego wzroku ). jeśli już jestesmy przy sformułowaniu - niemieszczący się pulpit na ekranie to z początku obraz poszedł za bardzo w prawo. zmieniłem rozdzielczość na te 1360 i w menu wybrałem opcje auto dopasowanie, po pierwszym razie była mała zmiana ale druga próba dopasowania umieściła pulpit idealnie bez ucinania krawędzi czy rozciagania obrazu
dodam zdjęcie, słabej jakości bo robione telefonem i chyba 2 mpix to za mało żeby pokazać idealnie jak to wygląda. jesli coś to moge załatwić normalny aparat i zrobić więcej fotek jak wygląda film hd, dvdrip i ogólnie pulpit
zgadzam sie, vectra jest słaba. oczywiście są programy które odbierają dośc ładnie ale na 58 kanałów jest ich stanowczo za mało. nie wiem jaki poziom oferuje vectra cyfrowa która będzie w moim miescie za pół roku zapewne. być może do tego czasu zmienie dostawce tv bo mnie szlak trafi.karolkalisz napisał:Jedyny moj problem to bardzo kiepska jakosc normalnej telewzji (pseudocyfrowa vectra) na moim nowym TV. Mocno zalezy ona od nadawanego programu, a czasem wyglada naprawde koszmarnie. Czy tez macie taki problem czy to moze moj TV nie jest zbyt dobry ?
karolkalisz jaki masz tv :>
Ostatnia edycja: