I do grania i do oglądania czyli uniwersalny 65 calowy SmartTV do 4500zl

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
W SC gasili mi i zapalali światła na moje życzenie. Nie wiem jak w innych miastach ale w Łodzi byłem w ostatnim czasie kilkanaście razy w SC i tam nigdy nie było klientów.

Coz pytanie było inne… Czy zostać przy 92C (2023), który wg testów jest lepiej skalibrowany (+ lepsze głośniki bo 70w) czy patrzeć w kierunku nowszego modelu 90D (2024), który lekko przewyższą pod względem parametrów i jakości starszy model? Więcej tutaj:

Czekam… ☺️
Ceny za wysokie póki co. LG sklep online od 2 tygodni zamknięty (niby tymczasowo) i nie mogę użyć deala od @mat74 więc to też nie pomaga całej sytuacji. Mam nadzieję że po Black Friday/Cyber Monday, będę mógł cieszyć się z nowego TV. @kiki skoro już się odezwałeś mógłbyś powiedzieć coś na temat tych 2 Samsungów (post wyżej) bo raczej nie doczekam się nigdy odpowiedzi na moje pytanie od @Kleofas11 lub @czarny2807 Który z nich wydaje się lepszą opcją?

Xxdeathstarx,masz tutaj profesjonalne porównanie różnych telewizorów w 4K,a nie tylko jakieś opowieści z forów :grin:;-)

Testy i uwagi bardziej rzetelne niż niektóre porady na tym forum 😗😉

Masz ograniczenia bo masz konkretną kwotę
Ehhhh…No rozumiem 😩 dlatego prosze o podpowiedź z tymi 2 QLEDami: Samsung QN92C czy QN90D. O różnicach pisałem wcześniej. Jaka jest twoja opinia?

Kreator

New member
Pozwólcie, że się wtrącę... Macie jakieś doświadczenie z tymi modelami:
1) QLED Samsung QE65Q80D 65 cali 4K UHD
2) QLED Samsung QE65QNX1DAT 65 cali 4K UHD
3) QLED Samsung QE65Q77C 65 cali 4K UHD
Jakieś mankamenty trapią te modele? Czy w budżecie 4000 zł, coś innego zaproponujecie?
Do Netflixa raczej TV...
Dzięki :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W tej klasie topowych nie kupisz, nie wystarczy na mini ledy.
Ale jaki masz sygnał i jakie najważniejsze oczekiwania ?

Kreator

New member
1) HDMI, DVBT2
2) Netflix, Disney, Prime, YT
3) Żeby się nie wyłączał sam jak TCL i LG
4) 100+ Hz
5) Żeby była lepsza jakość niż Panasonic AS600 - to jest mój benchmark. Gdyby nie to, że chcą mi zabrać Netflixa, pewnie bym nie zmieniał. (brak obsługi sygnału naziemnego znoszę od długiego czasu, przynajmniej nie oglądam debili w TV)...Nooo ale OS chodzi fatalnie... tak jest od 10 lat, taka technologia była... cos płynnego by się przydało.
6) Gdyby miał DLNA to będzie plus.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś wybrałbym Samsung 65Q80D, do opisanych potrzeb będzie dobry.
Tyle , że z polskiej dystrybucji jest poza taką ceną .

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zadzwoń najlepiej na infolinię Samsunga.
Bo trafiają się Samsungi z Węgier po refreshingu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przy 65" masz wówczas tylko lepszą jakość na mini led 65C855 z uwagi na podwójną ilość stref.

Do góry