Ramzes 765 @ jak szukasz odtwarzacza strumieniowego to chyba najbardziej funkcjonalny i najlepiej wyposażony ale nie tani jak to NAD jest ich falowy model C446 ale na pewno wiesz ,że to nie jest tani sprzęt , są też na portalach zachodnich testy tego urządzenia .
No tak nawet dac dobrego za 1tyś zł można kupić , tylko ze używając BD jako transport nie ma możliwości przesyłania po wi-fi i obsługi formatu np. flac , chyba że dac posiada takie funkcje to owszem .
Denon z RX2 gra świetnie. Nawet nie porównuje tego do HK355. Bo jak już pisałem amplituner nadaje się tylko do kina, do stereo to tylko wzmacniacz.
Do HK 355 niedługo podepnę Marantza PM7004 - ale to inny temat.
Panasonic DMP-BDT500 na naszym forum ma dosyć słabe opinie dotyczące odtwarzania plików MKV. Co do samych BluRay jest ok. Ja akurat do MKV wykorzystuję Dreamboxa więc nie będe korzystał z Panasonica ale za to chcę go wykorzystać do odtwarzania plików FLAC, które mam zgromadzone na dysku sieciowym.
No właśnie też się zastanawiałem nad DAC Arcama rDAC ale to już za dużo kombinowania i można tak w nieskończoność![]()
Włąśnie nie chce za bardzo kombinować a naczytałem się, że w tym modelu Panasonica już jest bardzo dobry DAC wiec tak sobie pomyslalem, ze lepiej kupic od razu BluRaya.
W Marantzu NA7004 tez jest mozliwosc zrobienia z niego DACa tak wiec chyba jednak skusze sie na któres z tych dwóch urządzeń.
Panasonic na dzisiaj to koszt około 1350 zł wieć mało to nie jest jak za BluRaya, a Marantz NA7004 z tysiąc droższy hmm
Teraz odtwarzam płytki CD ze starego BluRay Panasonica BD-60 i jak dla mnie to naprawdę bardzo dobry dźwiek sie z niego wydobywa. Model 500 jest nowszy i lepszy więc może być tylko lepiej
Do HK 355 niedługo podepnę Marantza PM7004 - ale to inny temat.
Tak się składa,że mam bd80 i poprzestałbym na stwierdzeniu ''dźwięk się z niego wydobywa''Teraz odtwarzam płytki CD ze starego BluRay Panasonica BD-60 i jak dla mnie to naprawdę bardzo dobry dźwiek sie z niego wydobywa.
Krzysztofradio na portalach zachodnich bardzo dobrze był oceniony ten NAD 7004 za funkcjonalność i komponenty ,ale jak pojawi się nowszy modele to będzie dużo droższy a funkcje pewnie te same tylko coś tam dodadzą .