krzysiek1980@
Witam a Ty jak byłeś na odsłuchach to miałeś we falc-u nagrania ,czy płytę cd do testów zabrałeś , bo czasem salony mają swoje płyty z określoną muzyką , dokładnie zgadzam się ,że wzmacniacz pokroju 326 to już dobry sprzęt na początek drogi z audio - stereo , wiem też iż są salony które wypożyczają sprzęt do indywidualnych prezentacji w domu , na czas chyba 48 godzin odpłatnie , nawet 2 systemy można posłuchać warunkach realnych w domu i sprawdzić akustykę i wpływ innych czynników , zawsze to wiarygodny odsłuch tylko , wiesz jak to jest , w pośpiechu uszkodzisz kartony, albo porysujesz przypadkiem i obciążają cię kosztami .
Co do Music Hall to chyba konstrukcja tańsza ,rekomendowanych dość drogich wzmacniaczy Creek ,ale może się mylę .Natomiast co do marki CA to słuchałem niski model i jak pisałem bardzo dużo góry i środka ,mało dynamiki w przekazie , bas niższego kompletny bark ,być może modele wyższe grają dobrze również w dolnym zakresie ale dla mnie za jasno grające urządzenia .
Jeden z użytkowników z tego forum ma nad system i tagi platinum i bardzo je chwalił ,ale jak wiesz to kwestie subiektywne .
Jest w tym jedno ale.. wzmacniacz i kolumny o których piszemy jak już doszliśmy do wniosku wymagają rzetelnego źródła i formatów ( cd, dac zew. , odtwarzacz sieciowy - falc, aple, cd itd.) - tu mam największy problem bo na odsłuchu jak mi podłączą cd za 2 tyś IC za 300zł to będę miał uśmiech długo ,ale jak ten sam system wykorzystam i moje mp3 to może być lipa , a ściągniecie wszystkiego od początku to nie realne , byłem w MM i patrzyłem na płyty cd i z mojego repertuaru prawie nic nie znalazłem , a w sieci też nie znalazłem za wiele portali gdzie jest sporo muzyki którą mam już w mp3 , chociaż wydaje mi się że 320kb/s zgrywane z płyt to powinno być ok zobaczymy u mnie wąskim gardłem będzie format bo źródło bym sobie zbudował w oparciu o transport + zew. dac.
P.S ciekawe czy jeszcze jacyś użytkownicy ,osoby które słuchały wzmacniacze wypowiedzą się
Co do dekodera N ki. Jak będziesz brał to celuj w turborecorder 500GB lub teraz jest też chyba 1
TB, bo ja mam ten recorder 250GB i ogólnie nie narzekam, ale lubi się przywiesić, czy momentami od wciśnięcia jakiegoś klawisza trzeba czekać 10sek. jak coś przeskoczy. Na odsłuchy brałem swoje płyty CDAudio zgrywane z plików FLAC. Ja słuchałem CA Azur 350 i 540, w obu przypadkach brzmienie było ładne ale za mało dynamiczne i takie subtelne/delikatne. Brakowało mi pazura. Dokładnie tak jak piszesz. Odsłuchy odbywały się w specjalnie adoptowanym pomieszczeniu, na dobrym CD, kablach itd., a w domu może się okazać że ciut inaczej to wszystko zagra, ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Mnie też to boli, bo jak kupiłem ampli do KD byłem bardzo zadowolony. Po pewnym czasie zaczęło mi brakować lepszego stereo, więc kupiłem wzmak i również jestem zadowolony. Ale teraz pasowałoby kupić jakieś CD lub DAC i lepsze kable, żeby to brzmienie jeszcze bardziej poprawić. Takie błędne koło i ciągłe zbieranie kasy na coś droższego i lepszego. Gdybym z góry postanowił że kupuję stereo lub KD, to z bogiem sprawa i mniejszy koszt lub lepszy sprzęt. Ale mnie naszło że chcę i KD i stereo, więc kasa dużo wyższa. Praktycznie za tą kasę co już wydałem miałbym fajny zestaw do typowego stereo.