Witam z tym nagrywaniem , tworzeniem kopii ,to ważne jest klasa nagrywarki , soft - oprogramowanie , ale jeżeli można dostać cd płyty za 25 zł to nie ma co się zastanawiać , nawet jak są nie perfekcyjnie przygotowane przez inż. dźwięku to w tej cenie warto , inaczej ma się sprawa koncertów muzycznych 5.1 w DTS MA HD nie wspomnę o 3D to kosztuje drogo i chyba to się nie zmieni brak popytu bo trzeba mieć tv 3D żeby efekt był nie wspominając o kinie , wracając do podstawkowych takie monitory jak focale , dynaudio mają małe gabaryty ,ale potrafią zaskoczyć basem ,ale i cena adekwatna do jakości , podałeś z serii platinum model Tagi Platinum B-40 tylko jak już pisałem problem z ich dostępnością ,wiesz jak mam jechać pół dnia na 2 godziny odsłuchu kolumn to ,sama podróż mnie zmęczy , tak na prawdę to tego jest masa konfiguracji i firm ,człowiek musiałby nie pracować nie mieć obowiązków tylko jeździć na odsłuchu , ale te co podałeś B-40 miałeś z nimi styczność , na pewno charakter brzmienia się nie zmieni w stosunku do F60 tylko z racji gabarytów będzie mniej dynamiki i bas może być mniej .