Hitachi 42PD9700

dwojka6

New member
hitachi 42PD9700

Kupiłem ta plazmę i mam problem .
Czy ktoś może pomóc bo mi wiedza się kończy.
Jak kupowałem odbiornik chodził super po przywiezieniu do domu nie mmogę dać sobie z nim rady.
Włączam a on startuje i po chwili się rozłącza pali się zielona dioda ale matryca milczy.Zawołałem sprzedawce wzioł go spowrotem i tam u nich chodzi bez zażutu cały dzień a mnie ni hu hu oni mi powiedzieli ,że to wina napięcia czy to możliwe czy muszę mieć UPS proszę o rade
.

kol350

New member
witam

mam problem z dostrojeniem pilota do dvd sony , nie mam polskiej instrukcji czy ktoś mi pomoże?:blagam:

menek1

New member
Witam
Bardzo poważnie biorę pod uwagę zakup 42PD9700 jednak rozpiętość cenowa tego telewizora to jakiś absurd od autoryzowanego dystrybutora na Polskę firmę HORN mogę go nabyć za kwotę 9000 zł natomiast w sklepach internetowych cena oscyluje około 7200 zł znalazłem nawet ofertę za 6100 zł to jakiś obłęd jak można sprzedawać na takich marżach. (kurcze czy my mieszkamy w Dubaju) :confused: Wiem ze tańsze atrakcyjne oferty to telewizory sprawdzane z UK lub DE.
A teraz mam pytanie czy brać te oferty w ogóle pod uwagę co się dzieje z gwarancją ? Czy nadal Hitachi ma centrum serwisowe w Czechach i wystarczy rejestracja na stronie internetowej. Ostatnio zauważyłem iż strony Hitachi coś kuleją i nie zawsze się ładują szczególnie polska.

Goliat

New member
Bez reklam
menek1 napisał:
Witam
Bardzo poważnie biorę pod uwagę zakup 42PD9700 jednak rozpiętość cenowa tego telewizora to jakiś absurd od autoryzowanego dystrybutora na Polskę firmę HORN mogę go nabyć za kwotę 9000 zł natomiast w sklepach internetowych cena oscyluje około 7200 zł znalazłem nawet ofertę za 6100 zł to jakiś obłęd jak można sprzedawać na takich marżach. (kurcze czy my mieszkamy w Dubaju) :confused: Wiem ze tańsze atrakcyjne oferty to telewizory sprawdzane z UK lub DE.
A teraz mam pytanie czy brać te oferty w ogóle pod uwagę co się dzieje z gwarancją ? Czy nadal Hitachi ma centrum serwisowe w Czechach i wystarczy rejestracja na stronie internetowej. Ostatnio zauważyłem iż strony Hitachi coś kuleją i nie zawsze się ładują szczególnie polska.
Ma nadal serwis w Czechach... i co z tego???Przecież Panasonic też ma w Czechach i jest tam produkowany :confused:
Jak chodzi o rejestracje to rejestrujesz się w firmie logistycznej która ma podpisaną umowę na terenie UE i stąd gwarancja door-to-door.
Temat który napisałem powyżej był już wielokrotnie wałkowany ... więc polecam gorącą herbatke i poczytać ;)
Co do ceny 6100 to ciekawostka ja takiej nie widziałem (być może sztuki ponaprawcze).
Pozdrawiam.

mako

New member
serwis

Nie wiem do końca czy sprawa serwisu opiera sie o Czechy. Byłem ostatnio w Galerii Mokotów w Denonie i gość powiedział mi że Hitachi ma nowootwarty serwis ww Wrocławiu, dał jednak do zrozumienia że niby modele kupione nie od Horna nie bedą miały uznanej gwarancji. Nie wiem o co chodzi , gadałem z facetem o cenie tej plazmy, powiedział mi że może zejść ostatecznie do 8kpln (cena z rec. dvd 9999,-), ja mu na to że w necie są ceny około 7kpln, on na to że to pewnie klinika dźwięku z Promenady rozprowadza zagraniczne egzemplarze, ja na to że jakiś sklep z Łodzi widziałem na Allegro który podobno przy targowniu schodzi z ceny poniżej 7k, on na to że to napewno nie są egzemplarze od Horna i mogą to być ponaprawcze.
Jak więc i gdzie kupić tanio, dobry nowy model na Polskę ????

mc

Goliat

New member
Bez reklam
mako napisał:
Nie wiem do końca czy sprawa serwisu opiera sie o Czechy. Byłem ostatnio w Galerii Mokotów w Denonie i gość powiedział mi że Hitachi ma nowootwarty serwis ww Wrocławiu, dał jednak do zrozumienia że niby modele kupione nie od Horna nie bedą miały uznanej gwarancji. Nie wiem o co chodzi , gadałem z facetem o cenie tej plazmy, powiedział mi że może zejść ostatecznie do 8kpln (cena z rec. dvd 9999,-), ja mu na to że w necie są ceny około 7kpln, on na to że to pewnie klinika dźwięku z Promenady rozprowadza zagraniczne egzemplarze, ja na to że jakiś sklep z Łodzi widziałem na Allegro który podobno przy targowniu schodzi z ceny poniżej 7k, on na to że to napewno nie są egzemplarze od Horna i mogą to być ponaprawcze.
Jak więc i gdzie kupić tanio, dobry nowy model na Polskę ????

mc
No tak znowu coś od "dystrybutorów" .... prawda jest taka że pod Wrocławiem jest siedziba firmy która ma podpisane umowy z Hornem i jescze jedną firmą która sprzedaje sprzęt Hitachi (+komputerowy ;)) i to Hitachi Europe z siedzibą w GB płaci tej firmie za logistyke związaną z serwisem w/w.
Jeżeli chodzi o ceny to jest faktem że mamy największe koszty związane z utrzymaniem firmy i pracowników (VAT+ZUS+US+ inne ściemy :D) a więc ceny w GB lub D lub we F są dużo niższe........ ale zdarza się że kupujemy sprzęt który na papierze wyjechał np. na Ukrainę (lipne firmy z Euro-NIPem) które kupują bez MWST (Niemiecki VAT) i potem atakują na Allegro itp...
Moja rada jest taka jak jest możliwość jechać samemu (ja tak uczyniłem) namiar na priv. :p i wtedy jesteś pewien tego co gdzie i w jakiej cenie kupiłeś.
Pozdrawiam.

byczy

New member
Goliat napisał:
Moja rada jest taka jak jest możliwość jechać samemu (ja tak uczyniłem) namiar na priv. :p i wtedy jesteś pewien tego co gdzie i w jakiej cenie kupiłeś.
Pozdrawiam.

mi kupil (9700) w UK kumpel i czekam na transport do polski......

a tych naszych "dystrybutorow" to szczerze mowiac mam nie powiem gdzie z ich podejsciem i cenami.......

Goliat

New member
Bez reklam
byczy napisał:
mi kupil (9700) w UK kumpel i czekam na transport do polski......

a tych naszych "dystrybutorow" to szczerze mowiac mam nie powiem gdzie z ich podejsciem i cenami.......
No wiesz kosztów im odmówić nie można (dzierżawa itd....) a ceny w UK to przeważnie sklepy internetowe mają te dobre więc czekajmy aż w naszym "cudownym" kraju w necie będziemy mogli kupić coś poza LG lub Samsungiem w dobrych cenach :bober:...czego wszystkim i sobie życzę !!
Kończę bo biegnę na "Rock-Arenę" pooglądać kapele z mojej młodości w HD (czytaj naocznie :D)
Pozdrawiam.

byczy

New member
Goliat napisał:
No wiesz kosztów im odmówić nie można (dzierżawa itd....) a ceny w UK to przeważnie sklepy internetowe mają te dobre więc czekajmy aż w naszym "cudownym" kraju w necie będziemy mogli kupić coś poza LG lub Samsungiem w dobrych cenach :bober:...czego wszystkim i sobie życzę !!
Kończę bo biegnę na "Rock-Arenę" pooglądać kapele z mojej młodości w HD (czytaj naocznie :D)
Pozdrawiam.

nie wiem czy to tak zalezy od kosztow moze od podjescia ze lepiej sprzedac wiecej z miejsza marza niz pare sztuk........

pozatym tez nie dokonca tylko sklepy internetowe maja dobreceny bo jak kumpel mi kupywal to cena w sklepie JL w jakims centrum handlowym roznila sie nie wiele od ceny internetowej (do 100Ł) ale ogolnie tak jest jak piszesz....a dodatkowo tak mysle ze ta roznica wynika tez z tego ze w sklepie tv maja 5lat gwarancji a w interntowych za taka gwarancje trzeba doplacic odpowiednio :)

z tego co mi ten znajomy mowil to rozmawial z sprzedawca i mu powiedzial ze jak jeszcze sie poczeka pare tygodni, moze miesiac to TV bedzie kosztowal 800Ł bo juz magazyny opruzniaja na nowe modele.......

pozdrawiam

Ostatnia edycja:

dwojka6

New member
hitachi 42PD7900C

Czy ktoś z państwa spotkał się z takim zjawiskiem ,że plazma się nie chce załączyć lub w czasie pracy wyłącza się automatycznie a powodem takiego
stanu jest fakt złego napięcia w sieci. Napięcie mierzone miernikiem wynosi różnie ale od 215 do 227 V .
Czy zasilacz wewnątrz plazmy nie powinien podbić napięcia.
Acha w momencie wyłączenia słychać jakiś stycznik z tyłu który robi pstryk
i plazma jest czarna a kontrolka świeci nadal na zielono.
Problem jest o tyle dla mnie ważny ,żę mam tą plazmę tydzień i nie wiele się jej naoglądałem. Sprzedawca odpycha problem bo u niego tv gdy go zabrali chodził bez problemów ,twierdzą że problem tkwi w sieci.
proszę orady

Goliat

New member
Bez reklam
byczy napisał:
nie wiem czy to tak zalezy od kosztow moze od podjescia ze lepiej sprzedac wiecej z miejsza marza niz pare sztuk........

pozatym tez nie dokonca tylko sklepy internetowe maja dobreceny bo jak kumpel mi kupywal to cena w sklepie JL w jakims centrum handlowym roznila sie nie wiele od ceny internetowej (do 100Ł) ale ogolnie tak jest jak piszesz....a dodatkowo tak mysle ze ta roznica wynika tez z tego ze w sklepie tv maja 5lat gwarancji a w interntowych za taka gwarancje trzeba doplacic odpowiednio :)

z tego co mi ten znajomy mowil to rozmawial z sprzedawca i mu powiedzial ze jak jeszcze sie poczeka pare tygodni, moze miesiac to TV bedzie kosztowal 800Ł bo juz magazyny opruzniaja na nowe modele.......

pozdrawiam
No to powiedz Angolowi że różnica wynosi "tylko" 100 funtów :D..... z opróżnianiem sklepów to jest loteria raz wygrasz ...... albo stracisz.
Do kolegi z problemem ....... zastosój UPSa albo inny podtrzymywacz prądu jak będzie OK to zaproś "szpeców" z elektrowni ......... jeżeli na podtrzymywaczu będzie OKI to zastosój wobec nich wschodnie sztuki walki ;)
Pozdrawiam.

mako

New member
Czy ktoś wie kiedy można liczyć na obnizenie ceny tego modelu tzn. kiedy debiut nowych modeli?
Czy ktoś sie orientuje gdzie w Warszawie można porównać tego Hitachi i Philipsa 9631D ???

byczy

New member
mako napisał:
Czy ktoś wie kiedy można liczyć na obnizenie ceny tego modelu tzn. kiedy debiut nowych modeli?
Czy ktoś sie orientuje gdzie w Warszawie można porównać tego Hitachi i Philipsa 9631D ???

w electro world w markach tam widzialem 8600 i jakies philipsy tez widzialem ale czy ten dokladnie i ktorym piszesz to nie wiem.......

leca powoli w dol ale do jakiej ceny to nie wiem i kiedy spadna....nowe modele hitachi zapowiadalo na drugi kwartal ztego co pamietam ale to w usa a w europie to nie kojaze zeby cos pisane bylo......

mako

New member
Powiem Wam że będąc w Galerii Mokotów w Denonie moje subiektywne wrazenie bylo takie że model 8600 wydawał mi sie lepiej działajacy niz 9700, nie wiem dlaczego sprzedawca też nie bardzo potrafił to wytłumaczyć, mruczał coś o ustawieniach ale nic konkretnego...zresztą dlaczego wyższego modelu nie wysterować lepiej niż niższego skoro zależy im na sprzedazy???

byczy

New member
mako napisał:
Powiem Wam że będąc w Galerii Mokotów w Denonie moje subiektywne wrazenie bylo takie że model 8600 wydawał mi sie lepiej działajacy niz 9700, nie wiem dlaczego sprzedawca też nie bardzo potrafił to wytłumaczyć, mruczał coś o ustawieniach ale nic konkretnego...zresztą dlaczego wyższego modelu nie wysterować lepiej niż niższego skoro zależy im na sprzedazy???

nie jestes pierwsza osoba ktora to zauwazyla....
tez tam bylem i widzialem wyraznie ze obraz wygladal o wiele lepiej na 8600 a sprzedawca mruknal ze to ustawienia pewnie,
...ktos pisal ze w tym sklepie 8600 jest podpieta przez HDMI a 9700 przez jakis kabel(component) w scianie :) ale to jak zwykle super fachowe podejscie naszych ukochanych sperzedawcow :)
moze stwierdzili ze plazmy za 9999 malo kto kupi do tego jeszcze jakiejs u nas nieznanej firmy hitachi i to z obrazem gorszym niz na tanszej 8600..........

pozdrawiam

kol350

New member
Ja kupiłem tą plazmę bez oglądania jak chodzi , nie łaziłem po żadnych sklepach , poprostu poczytałem inforamcje o tym tv i go wybrałem i mam gdzieś doszukiwania się "czy ta czy tamta" jak bym tak podchodził do sprawy to do dziś nie kupiłbym żadnej!!

Jeżeli kogoś nie stać to niech sam siebie nie oszukuje że jakiś tam model jest lepszy i tańszy!

poprostu szkoda czasu na takie głupie pisanie.
wierzcie mi sprzedawca tak naprawdę ma to gdzieś co kupicie!
ważne żeby u niego zostawić kasę (jeżeli wyczuje że nie masz kasy na wyższy model a jesteś zajarany na zakup to wciśnie Ci słabszy i tańszy tak żebyś był zadowolony .
co do różnic to wystarczy przeczytać specyfikację i to wszystko .
a wpatrywanie się w obraz to jakaś głupota przecież wszystko zależy od materiału jaki jest nadawany połączenia , oświetlenia , odległości itd.
i tymi parametrami można różnie manewrować a efekt może być taki że po zainstalowaniu w domu będzie albo super lub kicha!!
ja uważam że pd9700 jest ładniejszy i nie wiem jak z obrazem ale napewno nikt mnie nie przekona że jest gorszy od poprzedniego modelu!!!!!!!

stosując pewne manipulacje socjotechniczne można by przekonać klienta
że crt jest lepszy od plazm i lcd wszystko zależy od umiejętności i na co i jak pokieruje się klienta !!!
:D :D :D

Nawet takie fora dyskusyjne mogą z powodzeniem lansować pewne produkty i to robią chociaż nie wszyscy są tego świadomi !!!

Hotest

New member
byczy napisał:
a dodatkowo tak mysle ze ta roznica wynika tez z tego ze w sklepie tv maja 5lat gwarancji a w interntowych za taka gwarancje trzeba doplacic odpowiednio :)

Gwarancja w sklepach jest rowniez roczna tak jak i online ... za kazda dodatkowa gwarancje trzeba doplacic. Jednnie w JL spotkalem sie z gwarancja 5 letnia ale ona jest od razu wliczona w cene.

Pzdr

Goliat

New member
Bez reklam
Hotest napisał:
Gwarancja w sklepach jest rowniez roczna tak jak i online ... za kazda dodatkowa gwarancje trzeba doplacic. Jednnie w JL spotkalem sie z gwarancja 5 letnia ale ona jest od razu wliczona w cene.

Pzdr
No dobra zdradzę dlaczego warto kupić 9700 u sąsiadów za Odrą ;) (ale nadal polecam zrobić to samemu) http://www.pos-mail.de/pdf-archiv/2006/05_Mai/10_Hitachi.pdf .... tak więc po pośredniku handlującym Pioneerem , Hitachi jest następną firmą która w IV RP :D traktuje po macoszemu klientów ..... a szkoda bo uważam że my jako naród (któremu się nie przelewa :() powinniśmy być traktowani OK (czytaj na równi z Niemcami :D)....... ale dopóki nie będzie Hitachi Poland nie ma co na to liczyć.
Pozdrawiam.
p.s. gwarancja w Niemczech na wszystkie LCD i PDP Hitachi - 3 letnia (wliczona w cenę!!!!)

Do góry