kol350 napisał:Ja kupiłem tą plazmę bez oglądania jak chodzi , nie łaziłem po żadnych sklepach , poprostu poczytałem inforamcje o tym tv i go wybrałem i mam gdzieś doszukiwania się "czy ta czy tamta" jak bym tak podchodził do sprawy to do dziś nie kupiłbym żadnej!!
Jeżeli kogoś nie stać to niech sam siebie nie oszukuje że jakiś tam model jest lepszy i tańszy!
poprostu szkoda czasu na takie głupie pisanie.
wierzcie mi sprzedawca tak naprawdę ma to gdzieś co kupicie!
ważne żeby u niego zostawić kasę (jeżeli wyczuje że nie masz kasy na wyższy model a jesteś zajarany na zakup to wciśnie Ci słabszy i tańszy tak żebyś był zadowolony .
co do różnic to wystarczy przeczytać specyfikację i to wszystko .
a wpatrywanie się w obraz to jakaś głupota przecież wszystko zależy od materiału jaki jest nadawany połączenia , oświetlenia , odległości itd.
i tymi parametrami można różnie manewrować a efekt może być taki że po zainstalowaniu w domu będzie albo super lub kicha!!
ja uważam że pd9700 jest ładniejszy i nie wiem jak z obrazem ale napewno nikt mnie nie przekona że jest gorszy od poprzedniego modelu!!!!!!!
stosując pewne manipulacje socjotechniczne można by przekonać klienta
że crt jest lepszy od plazm i lcd wszystko zależy od umiejętności i na co i jak pokieruje się klienta !!!
Nawet takie fora dyskusyjne mogą z powodzeniem lansować pewne produkty i to robią chociaż nie wszyscy są tego świadomi !!!
W głowie mi sie nie mieści jakim ignorantem jest facet co to napisał jak nie interesuje Cię obraz to patrz w instrukcje z parametrami patafianie, jak "sprzedawca ma to gdzieś co kupicie" jak go nakłoniłeś żeby Cie obsłużył???
Tak sie składa że np Pionek 7 generacji (plazma) uchodzi w wielu opisach jako gorszy niz ten 6 generacji ...
A są ludzie ktrórzy twierdzą że nie ma jak dobre 100Hz w CRT, i tez nie nazwałbym ich głąbami.
Myśl co piszesz Trutniu!:bober: