Wreszcie wczoraj późnym wieczorem udało mi się odpalić tv.
Na screen wipe obraz czyściutki, żadnych dead/hot pikseli, żadnych smug, powidoków, duchów, znaczków itp. Od razu ustawiłem parametry na docieranie - wolę dmuchać na zimne
Podłączyłem tv do zwykłej kablówki z Astry kabelkiem antenowym, wyszukałem automatycznie programy no i działa
Na razie oglądałem go z 1,5m, więc na niektórych programach widać kiepską jakość nadawanego sygnału, ale na niektórych (np TVN) jest nawet z tej odległości super. Docelowo bedzie wisieć na ścianie, oglądać będę z 3-3,5m, no i planuję zakup Cyfry+, więc na pewno będzie miodzio. Nawet na parametrach na docieranie obraz jest IMHO bardzo dobry. Teraz będę musiał jeszcze zakupić jakieś dobre DVD (może polecacie jakieś?) i kabelki, również do podpięcia do laptopa, żeby pooglądać coś w lepszej jakości
W Astrze jest też niby cyfrowa końcówka (component? RGB?), pasuje do wejść AV1-AV3, będę musiał sprawdzić czy obraz będzie lepszy.
Tak więc ogólnie na razie jestem zadowolony, jedno tylko mnie martwi - testowałem tv późnym wieczorem, praktycznie bez dźwięku, było cichutko i siedziałem blisko tv i wyraźnie słyszałem bzyczenie zasilacza dochodzące z tyłu tv, przy zmianie obrazów np zmianie kanału dzwięk ten się delikatnie zmieniał. Nie wiem czy to jest normalne czy też w moim tv jest problem z głośnym zasilaczem - zdaje się że na forum angielskim problem często zgłaszany (choć mam wersję C) - wiecie jak oni sobie z tym radzili? Komu to ewentualnie zgłaszać? Sprzedawcy, czy też bezpośrednio do jakiegoś serwisu? Potestuje jeszcze czy będę słyszał zasilacz w normalnych warunkach, być może jestem przewrażliwiony bo się o tym oczytałem
I jeszcze jedno - chciałbym sprawdzić ilość godzin przepracowanych, co się wiadomo wiąże z wejściem do menu serwisowego. Jeżeli nie zmienię żadnych parametrów to zostaje o tym gdzieś ślad? Czy może to mieć wpływ na gwarancję?