Mógłbyś wkleić zdjęcie?Z twojego opisu padłeś "ofiarą" . Z twoim TV coś musi być nie tak bo to co napisałeś w poprzednim wątku odbiega całkowicie od tego co obserwuję na co dzień w domu.kol350 napisał:witam ponownie
mam problem już na samym początku.
na ekranie pojawiła się "fioletowa kropka" widoczna doskonale na białym tle , ciekawe jak to zareklamuję do sprzedawcy czy uzna mi taką reklamację ?
czy w plazmach jest to normalne?
Używam wejścia USB i nie spotkałem się z problemem (pendrive)kol350 napisał:postaram się jutro wkleić zdjęcia z tymi wypalonymi pikselami , bo wydaje mi się że są to dwa obok siebie .
dzwonilem do sprzedawcy i powiedział mi że jak jest 3 w obrębie 5 cm lub 5 rozrzuconych na całym ekranie to robią odręki wymiane .
mam jeszcze pytanie dotyczące czytnika SD ?
na moich kartach nie czyta.
podłaczyłem też czytnik sd pod gniazdo USB i też nici , może działa i innymi kartami tzn.firm (ja mam kingstony i preteca),może musi być zdjęcie w ograniczonej rozdzielczości?
jeszcze chciałbym wiedzieć co można "wpakować" do gniazd CI
pozatym jestem jak narazie zadowolony i ustawiam na "docieranie"
Na żywo Fujitsu nie jest taki OK,Pioneer nowe modele też nie zachwycają a Hitachi no cóż na żywo wydaje mi się że pokazuje jakość materiałów z których został zbudowany a podstawa no jest taka (ma w środku motorek ).Spamik napisał:@Goliat, @kol350 !
Jak wyglądają w bezpośrednim oglądzie te białe maskownice głośników. Muszę powiedzieć, że na zdjęciach nie są zachęcające. Pionek ma wszystko czarne i przez to jego wygląd jest elegancki. Faktem jest, że lepiej by wyglądał. gdyby nieco zmatowili ten połysk, ale i tak lepsze to niż takie rażąco jasne jak w Hitachi.
Inny rażący element. to ta okrągła podstawa. Dlaczego nie prostokątna, jak u większości. Pasuje to prostokatnych kształtów obudowy, jak kwiatek do kożucha.
Zastanawiam się nad trzema plazmami:
- Hitachi "9700"
- Pioneer "427"
- Fujitsu "42XHA58"
Jesli chodzi o parametry, to są porównywalne. Design natomiast chyba najlepszy ma właśnie Fujitsu. Ale ta jego cena i sieć serwisowa ?
Do świat coś muszę zadecydować, bo mój wiekowy Soniak siada całkowicie.
Muszę znaleźć miejsce, gdzie można obejrzeć obok siebie Pionka i Hitachi. Ten trzeci (Fujitsu) chyba odpada w przedbiegach ?
Może coś podpowiecie. W grę wchodzą takie miasta jak Łódź, Bydgoszcz.
W Toruniu w Media nie prowadzą Hitachi, więc te najbliższe mi, większe miasto nie wnosi żadnego kokretnego rozwiązania dla mojego dylematu.
O którym wątku piszesz?Bo pojawia się strona głównakol350 napisał:menu service , znalazłem jak do niego wejść , może ktoś przetłumaczy?
http://www.dtvforum.info/index.php?
Spamik - te głośniki nie są białe, kolor przypomina "szampański" i wg. mnie bardzo ładnie się komponują z tą plazmą
Sorki ale nic nie kumam z tego forum (a chciałbym popatrzeć na serwisowe ) z tym linkiem do foto to wybrałeś zły upload ...tam prędzej panienki wchodzą ....kol350 napisał:sorry ale faktycznie coś z tym linkiem mi się pomyliło
wlejam poprawny:
http://www.dtvforum.info/index.php?showtopic=29954
(dopiero się uczę jak obsługiwać pewne rzeczy , jeszcze spróbóję zaraz wkleić zdjęcia z tymi "wadliwymi pikselami"
http://img134.imageshack.us/my.php?image=p1011099jl5.jpg
chyba jest ok!
pozdrawiam
Goliat napisał:Sorki ale nic nie kumam z tego forum (a chciałbym popatrzeć na serwisowe ) z tym linkiem do foto to wybrałeś zły upload ...tam prędzej panienki wchodzą ....
Natomiast jak chodzi o zakup 9700 bez podstawki to jest niestety niemożliwy ..... ale odkręcić i odstawić można
Pozdrawiam .... i proszę kogoś ze znajomością angielskiego o przetłumaczenie tego dostępu do menu serwisowego.