piegrze napisał:czy ktoś ma PEWNY sposób jak uruchomić dekoder UPC z recorderem HD marki Philips?
Każdego dnia jest coraz gorzej.
Jednego pomagało naciśniecie guzika UPC na pilocie.
Innego numer kanału i czekało sie ok 30 sek.
W następne dni coraz dłużej i inne kombinacje klawiszy na pilocie, czasem
guzik na dekoderze.
Dziś - pierwszy raz nie pomagało naciskanie wszystkiego w różnych kombinacjach, dopiero wyciągnięcie kabla - (nie zawsze pamietam czy nie nastawiłem jakiegoś nagrywania), i naciśniecie 'POWER'-a na przodzie dekodera uruchomiło sprzęt po ok. 2 minutach.
Czy zawsze, jak już zaczyna sie uruchamiać, to najpierw zeruje mu zegar ("00:00"), potem po 30 sek dopiero coś zaczyna się w nim budzić?
(PS. Aha, jak już uda się włączyć, to w końcu działa bez problemów )
Mateo97 napisał:
- Pytanie drugie - Dekoder mam polaczony z telewizortem Philips (pfl5322) laczem hdmi. Do obslugi tv mam skonfugurowany pilot od UPC i pojawia sie troche wkurzajacy problem. W czasie ogladania jak przechodze w tryb telewizora (tv) na wejsciu hdmi znika obraz z upc - moge dokonywac wszystkie zmiany w tv ale nie ma obrazu (dekoder jest wlaczony) jak przejde na tryb upc wszystko wraca do normy.... ma ktos na to rade ?
Przy przełączaniu pilota w tryb TV zasłoń leda nadawczego.Mateo97 napisał:Pytanie drugie - Dekoder mam polaczony z telewizortem Philips (pfl5322) laczem hdmi. Do obslugi tv mam skonfugurowany pilot od UPC i pojawia sie troche wkurzajacy problem. W czasie ogladania jak przechodze w tryb telewizora (tv) na wejsciu hdmi znika obraz z upc - moge dokonywac wszystkie zmiany w tv ale nie ma obrazu (dekoder jest wlaczony) jak przejde na tryb upc wszystko wraca do normy.... ma ktos na to rade ?
Czy jest na tą przypadłość jakaś rada?smok-wawelski napisał:Wolne EPG.
mp_lasso napisał:Ja mam inny problem, nie wiem czy był wcześniej opisany. Chodzi o mini przewodnik TV (ten pod przyciskiem OK na pilocie) w mediabox HD. Nie wyświetlają się w nim programy, na poszczególnych kanałach.