pjurek02: Innej opcji z maxem nie ma? Śmiem się nie zgodzić. Tu jest regulamin promocji dla mixpakietu 2 albo 3 usług:
http://www.upc.pl/pdf/UPC_MixPakiety_promo_www_DTV_2008-6.pdf
Wynika z niego, że przysługuje ulga na instalacje - promocyjna cena instalacji to 29pln, a przyznana ulga obowiązuje przez cały okres trwania umowy, czyli 12 miesięcy. To na co Ty się załapałeś trudno nawet nazwać promocją - biorąc pod uwagę, że upust na internet dostaje się na 6 miesięcy i dodając do tego 200pln za instalacje wychodzi się praktycznie na 0 (zależnie od szybkości internetu) a gratis dostajesz zobowiązanie na 12 miesięcy - świetna ta "promocja"
Faktem jest, że aby dostać upust na 12 miechów i tańszą instalację należy złożyć zamówienie przez www, bo w BOK twierdzą, że oni takiej promocji nie mogą dać (twierdzą, że poprzez formularz na stronie są dostępne inne promocje których oni nie mogą dawać). Śmieszne to wszystko troche, ale ogólnie jak ktoś chce to się da - ja tam jestem od dawna abonentem UPC i przyzwyczaiłem się już do naciągania klientów na wątpliwe "promocje", ale nowych użytkowników takie podejście do klieta może trochę razić...
qnrad: Nagrywarka ma podobnoź port ethernet oraz usb, ale z żadnego z nich nie można skorzystać. Z tego co czytałem wynika, że UPC celowo zablokowało taką opcje w ramach walki z piractwem. Tak więc nie tylko nie możesz nic wrzucić na dysk nagrywarki, ale nie możesz też zgrać niczego co na dysk nagrałeś. Jedynym wyjściem byłoby wymontowanie dysku z nagrywarki, ale osobiscie nie próbowałbym takich akcji na dzierżawionym sprzęcie. Szkoda, że wygląda to tak, że walka z piractwem to ograniczanie szaremu użytkownikowi podstawowych opcji zamiast realnie walczyć z piractwem...