novaczek napisał:
a teraz promocje. Wychodzi ze dotycza tylko uslug łączonych... ja dostałem np propozycje internetu 10Mb za 44,50 (50%).
Całość oczywiście przy umowie na 12 miesiecy.
(..)
.... no i niemila niespodzianka to 200 zł za instalacje sprzetu przez instalatora.
Potwierdzam informacje novaczka - niestety, ta "promocja" jest...bardzo słaba... Liczyłem na znacznie większy upust od tych cen ogłoszonych na konferencji prasowej. A tu... niemiłe zaskoczenie.
Mam jednak pewną teorię: UPC na razie nie rzuciło pełnych środków marketingowych na tv cyfrową. Na stronie internetowej nic w ogóle o tym nie ma! W tv, internecie - żadnych reklam. Ta usługa dopiero się kształtuje. Być może toczą się jeszcze jakieś negocjacje ze stacjami nadającymi w HD. Z pewnością UPC stać na coś więcej!
Ja na razie się wstrzymam, chociaż od 2 m-cy przebieram nogami, żeby zobaczyć, jak wygląda HD z telewizji na mojej plazmie... Niestety, z kablówek mam tylko UPC, a anteny satelitarne odpadają ze względu na stronę świata.
Zadzwoniłem na infolinię, podałem nr abonenta, wysłuchałem opowieści o 200 zł za wizytę montera i słabiutkiej promocji w postaci 50% za internet przez 6 m-cy, po czym podziękowałem. Konsultant zapytał mnie, czy powodem niezamówienia tv cyfrowej jest cena. Odpowiedziałem, że tak. Powiedziałem, że jeżeli cena się zmieni - jestem zainteresowany.
Na pewno to trafiło gdzieś do bazy danych. Podejrzewam, że teraz UPC sonduje rynek. Jeżeli będą mieli dużo telefonów w sprawie tv cyfrowej, ale ludzie nie będą się decydowali ze względu na cenę - coś z tym zrobią.
Proponuję, żebyście dzwonili do UPC i narzekali na cenę
Nawet, jeżeli nie zamierzaliście brać tv cyfrowej - zadzwońcie i nie zamówcie, a jako powód odmowy mówcie: cena! To da im do myślenia.
Ja sobie pomyślałem, że poczekam do czerwca. Podejrzewam, że pełna kampania reklamowa (z PRAWDZIWYMI promocjami) ruszy w drugiej połowie maja - tak, żeby ludzie wzięli tv cyfrową jeszcze przed mistrzostwami. Nie ma siły - UPC zainwestowało sporo w infrastrukturę, zakup dekoderów. To musi się im zwrócić. A jak zobaczą, że postawili ceny zaporowe, prędzej czy później zmiękną.
Uff, ale się rozpisałem
Ale, niestety, na razie mocno się zawiodłem na UPC i przelałem w ten sposób wszystkie moje żale.