Sorki, że się czepiam ale to zwykła ciekawość. Nigdy nie słyszałem o dekoderach Mediasat w UPC. Może mylisz nazwę z Mediabox?
Mea culpa, naturalnie chodzi o Mediaboxa.
Sorki, że się czepiam ale to zwykła ciekawość. Nigdy nie słyszałem o dekoderach Mediasat w UPC. Może mylisz nazwę z Mediabox?
Dziś zadzwoniłem do UPC z pytaniem, ile musiał bym płacić, gdybym chciał wziąć dekoder Horizon i usłyszałem, że 160 zł + rozmowy bez limitu. Dużo za dużo, zwłaszcza że stacjonarny telefon leży i tak nieużywany, a telewizji to ja oglądam w tygodniu może 2h dziennie max, w weekend może 3h. Więc dla mnie sprawa mocno nieopłacalna. A dekoder w sumie tylko miałbym ochotę zmienić ze względu na lepszą jakość obrazu, bo resztę bajerów już dużo mniej mi jest potrzebna...Ja obecnie za net 120 Mb, telefon 240 min, oraz pakiet full hd bez HBO i C+ z nagrywarką płacę 115 zł. Na Horizonie zależało by mi tylko, gdyby dawał lepszą jakość obrazu. Ktoś chyba tu pisał wcześniej, że ten dekoder lepiej skaluje... Na nagrywaniu kilku programów na raz również mi nie zależy, chociaż parę razy do roku taka funkcja by mi się przydała. Wygląd zewnętrzny faktycznie na minus, ale już wygląd menu i szybkość chyba na plus. Ciekawe, ile by chcieli dopłaty za ten dekoder....
Czyli Horizon jak na razie jest niedopracowany wielki szum i powoli okazuje sie ze jest niedopracowayn .
Tylko wiedz, że jeśli komputery będą łączyć się jedynie bezprzewodowo, to nawet połowy tej prędkości nie wykorzystasz.
Dostałem listowną ofertę zwiększenia szybkości internetu do 250Mb/s całkiem gratis. Gdzie jest haczyk bo w cuda nie wierzę ?
Ktoś korzystał ? Wymieniają może też router ?