w ogóle nie ogladam TV - bo nie ma tam nic ciekawego ... wszystko to sa stworzone przez kogos historie
(zazwyczaj wtórne i pozbawione jakiejkolwiek wartości poza byciem sposobem na drenowania portfeli lub pranie mózgów "konsumentów") ......
w VOD lub jesli chodzi o jakiekolwiek zamowione i wybrane przez siebie tresci ogladalem ostatnio final NBA .... kiedy to było? w IPLEX obejrzałem ostatnio jakieś 3 m-ce temu film DROGA ...... dwa weekendy temu znalazlem czas, zeby obejrzec w koncy nigdy do konca nie wytrzymanego Obywatela Kane i to wszystko na co mam czas ....
tak naprawde nie jestem w stanie zrozumieć co jest wartościowego w TV i dorabiania ideologii do pochlaniania przekazu telewizyjnego ..... to nie ma zadnej wartosci i jest tylko jednym z wielu sposobów zarabiania przez kogos pieniedzy - niczym wiecej ....
przy czym trzeba chcieć za to płacić ......
oglądać to "ja" mogę przekaz z operacji tętniaka aorty albo obrazy mikroskopowe blaszek amyloidowych z mózgów zmarłych na alzheimera bo to mnie interesuje i z tego odnoszę korzyść (konstruktywną) ...
tyle, że jeśli łącze 30mbit z 76kanalami kosztuje mnie obecnie 74PLN brutto a takie samo lącze bez TV kosztowałoby mnie 99PLN to oczywiste jest co wybiorę
nawet nie mam ustawionych poprawnie wiekszosci kanałów w TV