Witam, mam następujący techniczny problem z UPC. Dekoder to PHILIPS z nagrywarką. Jego współpraca z TV SAMSUNG ES6800 nie układ się najlepiej. Problem jest przy uruchamianiu, często pomimo ustawienia kanału i właściwego źródła (kolejność nie ma znaczenia) na ekranie jest „kasza” i trzeba się pomęczyć żeby był obraz – to trochę wkurzające. TV działa ok. z innymi urządzeniami i ma najnowszy soft (zresztą dekoder zapewne też).
Problem drugi to działanie samej nagrywarki. Przy funkcji pauza powiedzmy na 20 min. i ponownym uruchomieniu pauzowany program wraca do momentu pierwszego uruchomienia tego kanału w dekoderze a nie startuje z chwilą włączenia pauzy (mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi). Czy powyższe może być przesłanką do wymiany dekodera (wolałbym jednak dostać nowego PHILIPSA bo jednak ma więcej możliwości nagrywania od CISCO np. 2 programów jednocześnie…).
A może można temu jakoś zaradzić. Bardzo proszę o Pomoc!
Pierwsza sprawa mialem dokladnie to samo wymienilem kabel HDMI na wersje 1,4 z ethernet bylo troche lepiej czesciej dekoder odpalal sie prawidlowo , do tej pory niemal za kazdym razem mialem kasze !!! a teraz to co calkiem wyeliminowalo bledy przy uruchamianiu dekodera z telewizorem , otoz w ustawieniach dekadera UStawienia TV ustaw na AUTO , zadne 720 czy 1080 tylko AUTO , kanaly z hd na sd i odwrotnie odpalaja sie chwilke dluzej ale za to blad przy wlaczaniu zostal wyeliminowany . Uwazam ze to chyba i tak lepiej !!! Ja mam Samsunga D5500 i u mnie teraz jest OK . Daj znac tak z ciekawosci czy pomogło ????
natomiast w drugiej sprawie nie pomoge pewno wina softu w dekoderze
pozdro