Z oppo miałem ten problem że w dwóch salonach odradzili mi zakup twierdząc że oppo 105d lepiej nie zagra od HD990 w połączeniu z HK990 oraz podobne opinie miałem na forum.Teraz przez kolejny rok znowu będziesz pytał "jak to gra" tak samo jak o Oppo 105D?:hihi:
W cenie PM11 kupisz lepsze wzmakiW miarę jedzenia apetyt rośnie, choć jestem nasycony HK 990 to zastanawiam się już nad czymś innym jak Marantz PM 11S1, czy ktoś spotkał się z tym klockiem i jak to gra w porównaniu do HK 990?
Nowego egzemplarza PM11S1 raczej już nie znajdę chyba że model S3 ale cena 13500zł to nie na moją kieszeń. Tak więc jeśli już to używka wchodzi wyłącznie w grę.W cenie PM11 kupisz lepsze wzmaki
Ten Marantz nie jest zły, jednak nie wart tej ceny....pytanie oczywiście czy mówimy o nowym....
Z oppo miałem ten problem że w dwóch salonach odradzili mi zakup twierdząc że oppo 105d lepiej nie zagra od HD990 w połączeniu z HK990 oraz podobne opinie miałem na forum.
Jeśli HK990 już ci nie wystarczy, to potrzebujesz jakości.
Też go miałem z pół roku i tez wymieniłem na inne zabawki.
Tu świetna propozycja:
ASR Emitter 2 plus całość waży około 100 kg (5188329655) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
To sprzęt który nowy kosztuje 40tzł.
Miałem model Emitter1. Czarodziej dźwięku, zbudowany jak czołg. Sprzęt wieczny, zbudowany z najlepszych dostępnych elementów, bez żadnych oszczędności, bez miniaturyzacji. Jedna ze ścieżek prowadzona jest czystym srebrem. To waży prawie 100kg i to słychać.
Słyszałem PM11 i moim zdaniem cena jest nie adekwatna do poziomu, który ten wzmak prezentuje. Dwukrotnie tańszy PM8005 wcale nie grał dwa razy gorzejNowego egzemplarza PM11S1 raczej już nie znajdę chyba że model S3 ale cena 13500zł to nie na moją kieszeń. Tak więc jeśli już to używka wchodzi wyłącznie w grę.
Słyszałem PM11 i moim zdaniem cena jest nie adekwatna do poziomu, który ten wzmak prezentuje. Dwukrotnie tańszy PM8005 wcale nie grał dwa razy gorzej
Jeśli chodzi o "stajnię" D/M to lepiej PMA2020/2010,
Spróbuj gdzieś posłuchać Arcama, Hegla, CA, Xindaka...szukałbym raczej wśród tego typu marek.
Jestem mega zadowolony z swojego HK990 ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.
popieram za te pieniadze mozesz celowac na wzmacniavz w stereo ktory zagra o klase lepiej ale nie bedzie juz posiadal tych wszystkich pierdol. Przetwornik cyfrowoanalogowy to jest ten minus i wiele innych...Popatrzcie dla porównania na to:
ADCOM GFA-5800 Design by NELSON PASS ( Pass Labs, Threshold, Nakamichi ) | eBay
Gdybym był na zakupie nie zastanawiał bym się ani chwili.
Z HK990 jest pewien problem. Nawet jeśli podepniemy do niego dobry CD, czy wysokiej klasy DAC-a, to on nam sygnał analogowy przerobi na cyfrę i znowu na analog już przez swoje DAC-i. Jeśli komuś wystarczy poziom dźwięku jaki daje HK to O.K. Ale jest to niestety ograniczenie i niepotrzebna dwukrotna obróbka sygnału. Nowego HK 990 można spokojnie za 4tzł teraz kupić i to jest dobra propozycja wśród nowych klocków. Ale używki można kupić dużo, dużo lepsze z dźwiękiem przy których niestety HK czerwieni się ze wstydu. Za 5tzł kupiłem ASR Emittera 1 np.
Jestem mega zadowolony z swojego HK990 ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Z Onkyo 7911, ale głównie grał po cyfrze jako transport.HQ 150
Jak miałeś wzmacniacz, to z jakim odtwarzaczem pracował Twój HK 990.
Zaczynałem cztery lata temu od AVR 260 i BDT30 oraz Infinity Classia 360tu Cię rozumiem, tylko zestaw z 4 najwyższych klocków hk z tej wlasnie serii mi sie marzy... troche mi jeszcze brakuje![]()
A jaki budżet chcesz przeznaczyć na wzmacniacz ?
Ja rozumiem, że Świat nie kończy się na Harmanie, ale...
Pamiętaj że ciężko będzie przebić HK 990 pod względem możliwości, oraz brzmienia.
Pozostaje allegro, czyli sprzęt z drugiej ręki, tak jak to opisał wcześniej HQ 150.
Obczaj sobie wzmacniacze Atoll
Ps.
Jesteś pewny że wykorzystałeś HK 990
Widziałem twój post na temat kolumn...