Cześć, poczytajcie co Samsung odpowiedział mi na facebooku w sprawie kurzu w ich telewizorach
..Ja
Witam, miałem zamiar zakupić telewizor marki Samsung model 55H6400, jednak na kilku forach internetowych natknąłem się na informacje że w tych modelach z serii 6, po jakimś czasie kurz przedostaje się pod matrycę i powstają plamy na jasnym tle, a dodatkowo firma Samsung odmawia naprawy tej usterki, czy możecie potwierdzić tą informację ?
..Ja - po 24 godzinach
I co ? żadnej odpowiedzi ???
..Samsung
Leszek, sprawdzamy tę informację, prosimy o chwilę cierpliwości.
..Ja
Dobrze, tylko muszę szybko kupić ten tv i nie wiem co mam robić
..Ja
Bo jeżeli wystąpi ta usterka u mnie a serwis mi jej nie uzna to ja dziękuję za takie coś
..Samsung
Leszek, nie mamy informacjo o tym, jakoby był to powszechny problem. Telewizory naszej firmy prezentują najwyższą jakość wykonania, więc możesz być spokojny o działanie tego modelu
..Ja
Rozumiem że nie jest to 100 % tej serii ale takie przypadki na kilku forach były opisywane i to dość dużo ich było i serwis odmawiał naprawy w ramach gwarancji, czy gdyby taki problem wystąpił u mnie to nie będzie problemu z usunięciem go przez serwis?
..Samsung
Leszek, patrząc na liczbę sprzedanych urządzeń, nieprawidłowości które napotykasz na forach to pewnie zaledwie niski procent wszystkich sprzętów. Jeśli jednak takowy problem się pojawi, nasz serwis usuwa go odpłatnie, jednak nie jest to wygówana kwota.
..Ja
Ale nie rozumiem tego właśnie, przecież ten problem nie powstał z mojej winy ! tylko z winy wadliwego sprzętu tak ? więc dlaczego ja mam za to płacić !?
..Ja
Widzę że jednak problem jest, dlatego kupię Panasonica 55AS640, miałem też teraz kupić telefon Galaxy S6, ale z takim podejściem firmy do klienta to też podziękuję.
..Samsung
Leszek, nasze podejście jest jasne i przejrzyste oraz mieści się w ramach umowy gwarancyjnej urządzeń TV - zabrudzenia nie wchodzą w skład usług wykonywanych bezpłatnie.
..Ja
Z zabrudzeniami z mojej winy to i owszem mogę się zgodzić ale w tej sytuacji wina ewidentnie leży po waszej stronie ! chcecie powiedzieć że zbieranie się kurzu w środku matrycy jest normą we wszystkich waszych telewizorach ??? bo o innych modelach waszej firmy nie było mowy na forach, tylko seria 6 więc jak to jest ?
cdn.