Gdzie kupujecie filmy blu-ray? Najlepsze oferty i promocje.

Bipo

Active member
Bez reklam
to że sobie ktoś odłożył lub zarobił i kupił kino domowe to nie znaczy że ma kupować każdy film po 100 jak można go mieć taniej za 50 np, a 50 można odłożyć do rols royca ... :cry:

Dobrze napisane, polać mu...:eek:k::grin: , zamiast jednej w tej cenie można mieć 2 lub 4 w promocji. ;-)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
to że sobie ktoś odłożył lub zarobił i kupił kino domowe to nie znaczy że ma kupować każdy film po 100 jak można go mieć taniej za 50 np, a 50 można odłożyć do rols royca ... :cry:
A czy ja napisałem że trzeba przepłacać?

Po drugie, to jak kupno najlepszych nart, ubrań, gogli, kasku i jazda co dwa lata na warszawskie Szczęśliwice, bo taniej, niż Włochy czy Austria. Ale owszem, zaoszczędzone pieniądze można przeznaczyć na kolejne narciarskie sprzęty. Kumasz teraz Caparzo?

Caparzo

New member
Bez reklam
Ja kumam doskonale ale ty gadasz że jak ktoś ma sprzęt za dziesiąt tysi to musi przepłacać za filmy w pierwszym lepszym sklepie dla idiotów... ;P

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Raccoon w 100% się zgadzam.. i idę zaraz obejrzeć Tarzana choć teraz się zastanawiam czy głupio nie zrobiłem bo za 6 miesięcy albo rok może udałoby mi się kupić za 50% tego co teraz zapłaciłem..
W saturnie jest coś dla Ciebie Legion samobójców w stilu.. :) oczywiście w 3d..

Caparzo, a wiesz dlaczego kupujemy w sklepach między innymi dla idiotów (oczywiście nie bierz tego do siebie) :) bo Polska jak długa i szeroka ściąga filmy na lewo i prawo .. gdyby było inaczej to normalni ludzie mieliby sklepy z filmami itp ale się to nie opłaca na naszym rynku.. znam dwóch ludzi którzy zajmują się tym biznesmen od X lat i każdy z nich ciągnie na dwa baty bo z jednego takiego biznesu jak sprzedaż filmów nie wyżywiłby rodziny..
Bo czy jesteś w stanie racjonalnie wytłumaczyć, że w krajach 3-4 krotnie mniejszych jak Czechy, Węgry a nawet podobno już i w Rumunii sprzedaje się więcej filmów jak w RP - prawie 40 mln kraju.. to nie jest do wytłumaczenia - chyba że ktoś na siłę chce sobie to przetłumaczyć.. bo ja tylko na jeden sposób tłumaczę sobie ten stan rzeczy jaki jest w RP z filmami ...

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
gadasz do mnie jakbym ja ściągał na lewo i prawo, sam tam kupuje przecież :???: jestem w staeni racjonalnie wytłumaczyć. Skoro u niemca jest tanio, u anglika jeszcze taniej to jakim h.. u nas jest 5x drożej ??? jak jest tanio to sie ludzie rzucają jak szczerbaty na suchary, filmy lecą jak ciepłe bułki. No to dalej ja nie kumam czy co znowu ?

Swoją drogą nikt nie mówił, że to tanie hobby. Inwestowanie kilkudziesięciu tysięcy w systemy KD, żeby potem ograniczać się do tańszych pozycji bd i filmów z tv...

Ja tego nigdy nie zrozumiem, ale - jak twierdzi lolek (a ja się z tym zgadzam) - każdy robi jak lubi ☺

Absolutnie nie uważam tak.

no to jak uważasz ? raz rozumiesz raz nie bo albo ja jestem pijany albo ty ;P alby ty nie kumasz o co mi chodzi albo nie wiem

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo dlatego napisałem nie bierz tego do siebie :) ja wiem, że Ty tylko kupujesz..lub oglądasz w tv..to było ogólnie napisane w stosunku do tego co napisałeś że kupujemy filmy w takich a nie w innych sklepach... gdzie ja chętnie bym kupował u Polaka w sklepie tylko niestety tam jest często drożej bo nie ma takiego upustu jak np. Empik itp. albo porównywalne są ceny, a wtedy kupuje u jednego z nich.. może gdybym mniej kupował filmów to 10-15 zł na filmie nie robiłoby mi różnicy ale jest inaczej.. więc niestety.. a pewne filmy lubię oglądać od razu, a nie po 6 czy 12 miesiącach.. ba nawet jak do kina chodzę na pewne filmy i kupuje potem na BR to też kupuje od razu jak tylko wchodzą do sklepu - taki charakter :) zrobiłem raz wyjątek dla Pikseli dla dzieci ale drugi raz tego nie zrobię bo jednak dzieciom się podobało więc swoim myśleniem na temat pewnych filmów kierowanych dla dzieci nie ma co się kierować ..
A propo sprzedaży filmów to mi nie chodzi o Niemcy czy Anglię itp. tylko mam na myśli kraje 3-4 krotnie mniejsze i to są takie kraje jak Czechy, Węgry czy Rumunia.. w cale nie są one bogatsze niż Polska i filmy też nie są tam tańsze w stosunku do ich zarobków..

Nic idę tarzana skikającego po drzewach obejrzeć :)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Też nie kumam tego gadania - sprzęt za grubą kasę a ściąganie z netu :wink:
W necie filmy na BD są 2-3 tygodnie wcześniej (więc ciekawość) i może nie wiesz Raccoon ale są tam też wstawki lepsze od tych na BD 1080p :wink:

Caparzo

New member
Bez reklam
Lolek ja do siebie biore tylko jedzenie !! Zapamiętaj tą ważną rzecz :popcorn:

Ja też nie kumam ściągania filmów mając sale kinowe lub dobry sprzęt

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Trzeba się zaopatrywać w dobrą jakość a nie z tego co pamiętam,oglądanie "Triple 9" w jakiejś chałce :wink:

DrWredman

Active member
Panowie o czym tu mowa. Mam znajomków co płacą SMSem 10 zł za 3 dni i ciągną po 20GB dziennie, bo to jest tak proste jak budowa cepa. Kiedyś trzeba było jakieś torenty ogarniać itd. Przy dzisiejszej prędkości internetu ściąganie jest błyskawiczne. Dopóki będzie dostęp do takich serwerów dopóty ceny filmów nie spadną.
Myślę, że takie serwisy jak Netflix bedą po woli uświadamiały ludzi, że można tanio i zgodnie z prawem.
Temat ściągania już tyle razy był wałkowany, że szkoda gadać.

Bipo

Active member
Bez reklam
Dlatego jedni będą kupować filmy (czy to w dniu premiery na br czy będą czekać na promocję) i chodzić do kina a inni będą ściągać z netu. Długo to się jeszcze nie zmieni, teraz jak słyszę, że jeden ma 500mb internet i film FHD pobiera w kilka godzin który zajmuje 50GB to po co ma kupować płytkę i chodzić do kina jak za taki net płaci 50zł miesięcznie i może mieć codziennie inny film do oglądania.. ;-) Jak mu powiedziałem, że ja kupuję i mam już fajną kolekcję płytek to popatrzył jak na idiotę i zadał proste pytanie ale po co przecież w necie masz za free.... - pozostawiłem to bez komentarza..;-)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Lolek ja do siebie biore tylko jedzenie !! Zapamiętaj tą ważną rzecz :popcorn:
Ale chyba nie na dlugo? ;)

Ja też nie kumam ściągania filmów mając sale kinowe lub dobry sprzęt
Przeciez Piramida to jasno wylozyl. Sciaga to samo (BD) wzglednie lepsze , czyli BD z innego regionu, z lepszym video i dzwiekiem. Ewentualnie 4k capture z 10bitowym kolorem, zmuxowane z dzwiekiem w Dolby Atmos czy DTS:X, ktore akurat z sa nieobecne w polskich wydaniach. Oglada 2 miesiace wczesniej od polskiego konsumenta, ktoremu pozostaje tylko marudzic. Reszta tez nie jest trudna do wyjasnienia. A ze patologiczna? No coz niech sie branza martwi i frajerzy.

Może już systarczy. Ten co chce to kupi oryginalny film i to nie istotne czy sprzęt za 2tyś czy za 20tyś.
Ja kilkanaście filmów mam 500gb dysk ;) i jakoś mi nie przeszkadza iść do sklepu i kupić film....proste chcesz to kupisz nie chcesz to ściągniesz z netu wielkie mi halooo robicie. Jeśli sprzęt odbiera mi Dvixy to czemu nie mam z tej funkcji korzystać. Dajmy już spokój i wróćmy do tematu.... Gdzie kupić filmy na BL w dobrych cenach???

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Bipo

Active member
Bez reklam
Bali ja wczoraj nabyłem całą serię 1-6 części w steelbookach Gwiezdnych wojen za 240zł..;-) Taniej nie widziałem, a w dniu wejścia były 89,99zł

DrWredman

Active member
Ja już dziś byłem w internetowym MM i zrobiłem listę 10 zaległych BR do kolekcji. Wyszło 350 zł. A potem się ogarnąłem, że chyba 5 czeka jeszcze w kolejce na mojej półce do obejrzenia :)
Więc jeszcze poczekam z zakupami.

ikar1975

Active member
Bez reklam
Może już systarczy. Ten co chce to kupi oryginalny film i to nie istotne czy sprzęt za 2tyś czy za 20tyś.
Ja kilkanaście filmów mam 500gb dysk ;) i jakoś mi nie przeszkadza iść do sklepu i kupić film....proste chcesz to kupisz nie chcesz to ściągniesz z netu wielkie mi halooo robicie. Jeśli sprzęt odbiera mi Dvixy to czemu nie mam z tej funkcji korzystać. Dajmy już spokój i wróćmy do tematu.... Gdzie kupić filmy na BL w dobrych cenach???

Chyba ten co ma $ ,bo nie których nie stać .Pzdr

Bali ja wczoraj nabyłem całą serię 1-6 części w steelbookach Gwiezdnych wojen za 240zł..;-) Taniej nie widziałem, a w dniu wejścia były 89,99zł
No i gratuluje. Ja też mam na twardym dysku sagę ale nie omieszkam kupić na płytach, jutro czy jakoś na dniach po Star Wars się przejdę, w grudniu lub w styczniu 7częś będzie też tańsza bo kolejny film wchodzi do kin.
Jak horrory, zakupiłeś????
Ja ostatnio kupiłem 2pak 120zeta i jakoś nie narzekam bo wiem że warto a drugą część miałem już 3mc temu, zresztą mówiłem Tobie o niej ;)
Star Trek też widziałem za śmieszne pieniądze. Mi nie przeszkadza że mam i filmy na twardzielu i na płytach BL. Twardy dysk w podróży wykorzystuje z tabletem bo często gęsto netu nie mam.

Do góry