Gdzie kupujecie filmy blu-ray? Najlepsze oferty i promocje.

Caparzo

New member
Bez reklam
Bali ja wczoraj nabyłem całą serię 1-6 części w steelbookach Gwiezdnych wojen za 240zł..;-) Taniej nie widziałem, a w dniu wejścia były 89,99zł

Ja już dziś byłem w internetowym MM i zrobiłem listę 10 zaległych BR do kolekcji. Wyszło 350 zł. A potem się ogarnąłem, że chyba 5 czeka jeszcze w kolejce na mojej półce do obejrzenia :)
Więc jeszcze poczekam z zakupami.

dam sobie rękę uciąć że na allegro zapłacił być dużo mniej. media, empik to najdroższe sklepy

Chyba ten co ma $ ,bo nie których nie stać .Pzdr
No i jak nie stać to może Dvd??? Tanie jak barszcz są ;)
A tak na seriio co złego jest w kopiach filmów???? Kto chce to ściągnie kto nie chce ten nie. I jak kolega napisał niektórych nie stać....ale też używki są czasami ;)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Bipo z ciekawości się zapytam, czy coś nowego wyszło w DtsX czy tylko te 5czy7 tytułów jest nadal?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Przeciez Piramida to jasno wylozyl. Sciaga to samo (BD) wzglednie lepsze , czyli BD z innego regionu, z lepszym video i dzwiekiem. Ewentualnie 4k capture z 10bitowym kolorem, zmuxowane z dzwiekiem w Dolby Atmos czy DTS:X, ktore akurat z sa nieobecne w polskich wydaniach. Oglada 2 miesiace wczesniej od polskiego konsumenta, ktoremu pozostaje tylko marudzic. Reszta tez nie jest trudna do wyjasnienia. A ze patologiczna? No coz niech sie branza martwi i frajerzy.

Dla znajomych mam lepsze wersje :D

A słuchajcie dostałem w prezencie
4e965cc411b572788648990e49d4d28a.jpg

Myślałem iż to koncert ale okazało się iż zwykła(nie zwykła) płyta z samą muzyką w różnych formatach.
Moje pytanie bo szukałem i nie mogę znaleźć coś w ten typ płyt BL Np. Chicane, Faithless, Daft punk, coś też z polskiego rocka starego. Strasznie mało płyt w tym wydaniu Piure Audio HD.
Wie ktoś coś może jakieś stronki sklepów innych niż marketowe i aukcyjne???

Kadajo

New member
Bez reklam
Na empik filmy z 14% rabatem. Wystarczy wrzucić do koszyka. Już zamówiłem taniej ghostbusters, Star trek beyond I Jason bourne. Miałem brać jeszcze finding dory ale okazuje się że polskie wydanie nie ma DTS-HD Master Audio. To już drugi film okaleczony przez Disneya, pierwszym bym ostatni Capitan America civil war.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek ja do siebie biore tylko jedzenie !! Zapamiętaj tą ważną rzecz :popcorn:

Ja też nie kumam ściągania filmów mając sale kinowe lub dobry sprzęt

I za to Cię lubię - maruda jesteś ale w pewnych sprawach jesteś Gość :)

A propo ściągania filmów przez tych co maja dobre KD itp.. a twierdzą że filmy są drogie ...

To podam taki przykład z życia.. 5 km od mojego rodzinnego miasta żyje sobie Gościu - bamber który hoduje powiedzmy około 200-300 świnek, ma ciągnik za około 100 tyś , dobry samochód kilkadziesiąt hektarów pola - generalnie dobrze mu się żyje ale doszedł do wniosku że prąd nie jest zbytnio tani, więc poszedł na skróty i na lewo ciągnął , ale jak to bywa przy wódeczce pewnie komuś pochwalił się, a później zapewne pokłócił się z tą osobą, a ta osoba powiedziała komu trzeba.. panowie przyszli zrobili co trzeba , sprawa trafiła do sądu.. Sędzina pyta się dlaczego Pan kradł prąd na lewo ... Gościu z pełną powagą odpowiedział że prąd w Polsce jest za drogi.. :) :)

Takie samo wytłumaczenie jest tych osób które mają naprawdę dobre KD, jeżdżą przyzwoitymi samochodami, żyją sobie dobrze, a ściągają filmy pisząc przy tym, że filmy w RP są za drogie.. więc ściągają..

Rożnica polega na tym że prąd na lewo to przestępstwo, a ściąganie filmów jest na razie tylko moralnie nie etyczne .. przynajmniej na razie.. nie licząc innych rzeczy o których już psiałem nie raz więc nie będę się powtarzał..

Swoją drogą wielu z nas chciałoby jeździć np S klasą albo BMW 7, a jakoś nie wpadamy na pomysł żeby na skróty iść i "pożyczyć kasy " na taki samochód bo przecież są one drogie...za drogie .. a przecież chciałoby się takimi autami pojeździć..człowiek baran jest..

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Na empik filmy z 14% rabatem. Wystarczy wrzucić do koszyka. Już zamówiłem taniej ghostbusters, Star trek beyond I Jason bourne. Miałem brać jeszcze finding dory ale okazuje się że polskie wydanie nie ma DTS-HD Master Audio. To już drugi film okaleczony przez Disneya, pierwszym bym ostatni Capitan America civil war.

Tam zawsze gówniane filmy są w promocji.. Co widać wyżej :krol::spam::kom:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
I za to Cię lubię - maruda jesteś ale w pewnych sprawach jesteś Gość :smile:

A propo ściągania filmów przez tych co maja dobre KD itp.. a twierdzą że filmy są drogie ...

To podam taki przykład z życia.. 5 km od mojego rodzinnego miasta żyje sobie Gościu - bamber który hoduje powiedzmy około 200-300 świnek, ma ciągnik za około 100 tyś , dobry samochód kilkadziesiąt hektarów pola - generalnie dobrze mu się żyje ale doszedł do wniosku że prąd nie jest zbytnio tani, więc poszedł na skróty i na lewo ciągnął , ale jak to bywa przy wódeczce pewnie komuś pochwalił się, a później zapewne pokłócił się z tą osobą, a ta osoba powiedziała komu trzeba.. panowie przyszli zrobili co trzeba , sprawa trafiła do sądu.. Sędzina pyta się dlaczego Pan kradł prąd na lewo ... Gościu z pełną powagą odpowiedział że prąd w Polsce jest za drogi.. :smile: :smile:

Takie samo wytłumaczenie jest tych osób które mają naprawdę dobre KD, jeżdżą przyzwoitymi samochodami, żyją sobie dobrze, a ściągają filmy pisząc przy tym, że filmy w RP są za drogie.. więc ściągają..

Rożnica polega na tym że prąd na lewo to przestępstwo, a ściąganie filmów jest na razie tylko moralnie nie etyczne .. przynajmniej na razie.. nie licząc innych rzeczy o których już psiałem nie raz więc nie będę się powtarzał..

Swoją drogą wielu z nas chciałoby jeździć np S klasą albo BMW 7, a jakoś nie wpadamy na pomysł żeby na skróty iść i "pożyczyć kasy " na taki samochód bo przecież są one drogie...za drogie .. a przecież chciałoby się takimi autami pojeździć..człowiek baran jest..

Lolek,nawet jak byś mi kupował oryginalne filmy w dniu premiery,to i tak by mnie to nie urządzało.
A wiesz dlaczego ? :wink:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Miałem brać jeszcze finding dory ale okazuje się że polskie wydanie nie ma DTS-HD Master Audio. To już drugi film okaleczony przez Disneya, pierwszym bym ostatni Capitan America civil war.
Obawiam sie, ze to nie jedyny wczesniejszy przypadek. Ja wprawdzie kompletnie nie sledze polskich wydan. ale dzwiek okaleczony jest we wszystkich europejskich wydaniach filmu John Carter i wydaje mi sie, ze mam jeszcze jakis tytul, ktorego teraz nie pamietam, a widzialem na liscie baboli, prowadzonej przez misfita. Gwiezdne Wojny to wlasciwie tez Disney.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
... i to jest to co mnie denerwuje ..nie potrafię tego zrozumieć.. dlaczego ktoś tak robi..
To moze teraz rozumiesz dlaczego "wlasciciele dobrych KD" poza oryginalna plyta kusza sie na kopie z regionu gdzie wszystko z dzwiekiem albo video jest w porzadku? Podobno polskie wydania, przynajmniej te z Monolithu, do 2013r to bylo jedno wielkie stado baboli. Video, dzwiek, brak OAR (niepotrzebne skreslic)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To moze teraz rozumiesz dlaczego "wlasciciele dobrych KD" poza oryginalna plyta kusza sie na kopie z regionu gdzie wszystko z dzwiekiem albo video jest w porzadku? Podobno polskie wydania, przynajmniej te z Monolithu, do 2013r to bylo jedno wielkie stado baboli. Video, dzwiek, brak OAR (niepotrzebne skreslic)

Dla mnie spoko jak kupi ten film ze sklepu np w Anglii bo jest to lepsze wydanie pod względem technicznym.. luzik natomiast jeśli ściąga to nie zmienia faktu dla mnie że jest to ... chyba że ktoś płaci abonament i ktoś udostępnia filmy to wtedy inna bajka..

W mercedesie za 300 tys też nie wszystko jest tak jak powinno być wg takiego czy innego użytkownika ale to nie powód żeby okraść sąsiada żeby kupić taki samochód bo nie wszystko jest tak jak on by sobie życzył..

Ale Bubcio nie ma co dyskutować bo szkoda naszego czasu, a do tego zaśmieca się temat, a i tak świata ja nie ulepsze..bo za tym musiałoby iść prawo i zmiana mentalności ludzi tak jak np jest to w krajach skandynawskich jeśli chodzi o ten temat... a każdy jak będzie chciał ściągnąć film to znajdzie 10 rożnych wymówek na swój czyn ..

Do góry