Fanatycy futbolu - czyli wszystko o piłce.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Co za pech dla ruskich. Strzelili dwa gole i jeszcze musza grac dogrywke :)

Ruskie tego nie wytrzymia.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Piłka nożna jest piękna , bo jest nieprzewidywalna . :-|

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ja bym powiedział inaczej - piłka jest bardzo niesprawiedliwa, bo można 20 min atakować, a 100 min sie bronić i taka drużyna przechodzi dalej.. nie ma to nic wspólnego z piłką, tylko bardziej to przypomina obronę pod Częstochową, ale taka jest piłka. Bo karne to loteria i Ci sami co dzisiaj strzelili w dniu jutrzejszym mogliby nie strzelić. Tylko dla niektórych z doświadczeniem grania piłki na lekcjach wf w szkole to karny = się bramce.. a rzeczywistosc n aboisku jest inna. Teraz na innym forum też piszą o czystość Rosjan .. że dali radę 120 min wytrzymać.. ale tego nikt nie wie.. A na dzisiaj jest to nie istotne, bo grają dalej pomimo tego, że to co prezentują jest słabe.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Juz to bylo mowione.... nie liczy sie jak kto gra, licza sie bramki. Zreszta jest to sprawiedliwe.

Kogo to obchodzi ze w hiszpanii same gwiazdy skoro jedenej bramki nie potrafia ruskim strzelic. To ich wina ze byli slabsi i ich wina ze przegrali. Nie ma dla nich miejsca na podium i koniec.

Mozemy zrezygnowac z mundialu a miejsca pucharowe rozdzielac w zaleznosci od tego ile dana druzyna kosztuje. Wtedy ta pillka bylaby "sprawiedliwa"?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolo - Piłka musi się zmienić to znaczy przepisy, które to wyeliminowałyby takie granie jak dzisiaj grali Rosjanie czy też ostatnie 10 min Polska-Japonia. Rzuty karne powinny być na samym końcu bo to jest loteria. Najpierw powinny się liczyć oddane strzały (w tym celne) ilość rzutów rożnych, posiadanie piłki i kilka innych jeszcze rzeczy z których wynikałoby o tym, że dana drużyna w danym meczu zrobiła coś więcej niż jej przeciwnik. A wtedy taka drużyna jak dzisiaj Rosja musiałaby atakować, bo w przeciwnym wypadku byłaby słabsza w tych statystykach. Bo co innego się bronić przez 100 min, a co innego bronić się przez 50 min.. bo wtedy te drugie 50 min jednak są bardziej odkryci, a wtedy przeciwnik ma szansę na strzelenie gola. Jeśli drużyna przez 100 min całą jedenastką się broni to Panie to dwie Hiszpanie mogą nie dać rady za następne 4 lata takiej drużynie. Wystarczy aby drużyna była zgrana i miała kondycję na 90-120 min. A jak weźmiemy takie drużyny jak np Kolumbia, która u siebie gra powiedzmy na 3 tys mnpm to jak im przychodzi grać ws Europie to niemalze jest dla nich spacer. Taki mecz jest raz , ze nudny, a dwa nie ma w tym nic piłki jeśli drużyna ma na celu bronić się i wytrzymać do karnych. Nie mówiąc czy na pewno miała siły swoje na to aby wytrzymać te 120 min.. bo nie licząc Hiszpanów to nie wielu potrafi to uczynić.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek o wyniku meczu mają decydować statystyki przy remisie? Przecież to jest normalne , że każda drużyna ma inna taktykę. Jedni grają ofensywnie, a inni mogą defensywnie. Trzeba umieć się temu przeciwstawić. Z tego co zaobserwowałem wile meczy wygrywały drużyny w mniejszym posiadaniem piłki czy też z mniejszą ilością strzałów. Hiszpanie przegrali na swoje życzenie. Przy 1:0 oddali inicjatywę i dostali bramkę na remis. Co z tego, że wymienili ponad 1000 podań jak nic za bardzo z tego nie wynikało. Mało mieli klarownych sytuacji. Rzuty karne to też część futbolu , które jest trenowany.

Intenso

Banned
Lolo - Piłka musi się zmienić to znaczy przepisy, które to wyeliminowałyby takie granie jak dzisiaj grali Rosjanie czy też ostatnie 10 min Polska-Japonia. Rzuty karne powinny być na samym końcu bo to jest loteria. Najpierw powinny się liczyć oddane strzały (w tym celne) ilość rzutów rożnych, posiadanie piłki i kilka innych jeszcze rzeczy z których wynikałoby o tym, że dana drużyna w danym meczu zrobiła coś więcej niż jej przeciwnik. .
O czym Ty piszesz?
Dzięki Bogu ze nie masz wpływu na żadne przepisy.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jak dla mnie wystarczy juz ta cala kpina przy wystawianiu zoltych kartek. Pilkarze malo znani dostaja je od razu, a Neymary czy Ronalda praktycznie wogole.
Juz tu widac ze Kasa i slawa jest dodatkowym autrybutem wplywajacym na wynik.

A lolek chcialby do tego jeszcze wprowadzic czynnik "kto lepiej gra" przeciez to oczywiste kto bylby faworyzowany w takim przypadku. Dopiero to wyniszczyloby futbol.

Obrona to tez czesc gry. Tak samo karniaki. Bo wychodzi ze najwieksze slawy maja problemy z trafieniem.

Co do ostatnich minut Polska - Japonia. Od tego ma sedzia kartki aby ich uzywac karajac graczy za brak gry. Polacy Grali o Honor, ale nawet honoru nie wystarczylo im do konca meczu. Wstyd. Wstydze sie za taka druzyne, trener powinien wyciagnac konsekwencje ze pilkarze nie gryzli trawy do ostatniego gwizdka.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Luka Modric nie strzela rzutu karnego w drugiej części dogrywki .

Oj , ojojoj , tak bywa .
Ale Chorwacja gra dalej . Bramkarze bohaterami meczu , zarówno Subasić jak i Schmeichel .

accu

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak dla mnie wystarczy juz ta cala kpina przy wystawianiu zoltych kartek. Pilkarze malo znani dostaja je od razu, a Neymary czy Ronalda praktycznie wogole.
Juz tu widac ze Kasa i slawa jest dodatkowym autrybutem wplywajacym na wynik.

A lolek chcialby do tego jeszcze wprowadzic czynnik "kto lepiej gra" przeciez to oczywiste kto bylby faworyzowany w takim przypadku. Dopiero to wyniszczyloby futbol.

Obrona to tez czesc gry. Tak samo karniaki. Bo wychodzi ze najwieksze slawy maja problemy z trafieniem.

Co do ostatnich minut Polska - Japonia. Od tego ma sedzia kartki aby ich uzywac karajac graczy za brak gry. Polacy Grali o Honor, ale nawet honoru nie wystarczylo im do konca meczu. Wstyd. Wstydze sie za taka druzyne, trener powinien wyciagnac konsekwencje ze pilkarze nie gryzli trawy do ostatniego gwizdka.

Lolo o czym Ty mówisz statystyki komputer liczy, a nie jakiś sędzia, co tu ma do rzeczy kto gra.. chyba, ze komputer będzie przekupiony. To widać gołym okiem jak drużyna przez 100 min sie broni i nie wychodzi praktyczne ze swojej połowy.. A jakby sędzia dawał żółte kartki w meczu Polska -Japonia to 50% ukaranych byłoby piłkarzy z jednej jak i z drugiej strony w ciągu 10-15 min.. A jeśli się nic nie zmieni to kto wie jak będą mecze wyglądać za 4 lata .. bo widać jest wyraźnie jak niektóre zespoły grają i nie chodzi tylko o Rosjan... strzelają bramkę i się cofają , bramka pada wyrównawcza i znowu coś zaatakują strzelą i znowu cała drużyna się cofa i obrona Częstochowy.. to jest piłka ? To w naszej lidze są bardziej emocjonujące mecze niż ten dzisiejszy z Rosją.. bo przynajmniej dwie drużyny atakują. To jest śmiech i żarty z tej dyscypliny sportu.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Luka Modric nie strzela rzutu karnego w drugiej części dogrywki .

Oj , ojojoj , tak bywa .
Ale Chorwacja gra dalej . Bramkarze bohaterami meczu , zarówno Subasić jak i Schmeichel .

accu

Widzisz bo to jest to co pisałem wcześniej, a nie jak niektórzy myślą ,że się pochodzi do 11 stki strzela się i brama.. jak na kompie..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek o wyniku meczu mają decydować statystyki przy remisie? Przecież to jest normalne , że każda drużyna ma inna taktykę. Jedni grają ofensywnie, a inni mogą defensywnie. Trzeba umieć się temu przeciwstawić. Z tego co zaobserwowałem wile meczy wygrywały drużyny w mniejszym posiadaniem piłki czy też z mniejszą ilością strzałów. Hiszpanie przegrali na swoje życzenie. Przy 1:0 oddali inicjatywę i dostali bramkę na remis. Co z tego, że wymienili ponad 1000 podań jak nic za bardzo z tego nie wynikało. Mało mieli klarownych sytuacji. Rzuty karne to też część futbolu , które jest trenowany.

Jest trenowana ta część futbolu, nawet na poziomie IV ligi jak ja grałem raz w tygodniu po treningu każdy wykonywał po 2-3 razy rzuty karne. Ale również wiem jak to jest strzelać karnego przy widowni kilku tysięcy osób, a nie przy 40 tys osób i do tego jak 80% obywateli danego Państwa siedzi przed tv i patrzą czy strzelisz czy też nie.. A już nie wspomnę o randze zawodów.. Bo niektórzy to sobie myślą, że karny to i nawet dziecko strzeli.. Tylko te osoby miały tyle wspólnego z piłką ile pograli na lekcjach wfu. A teraz eksperci z salonu w zaciszu domowym siedząc na fotelu z pilotem w ręku.
Kolego patrząc na ostatnie kilka MŚ moze mniej było bramek, ale więcej było piłki w meczach.. A to co teraz oglądamy to nie taktyka, bo jaka to jest taktyka jak zespół nie potrafi wyjść przez 100 min ze swojej połowy.. ewentualnie boi się wyjść nie narażając się na kontrę.. i taki zespół przechodzi bo wykonuje się karne , które zawsze dla każdego są loterią . I w historii piłki wielu najlepszych na świecie nie wykonywało, bo na nich jest mega presja w stosunku do strzelenia bramki z 11...
A jednym z najlepszych przykładów był nasz mecz Polska- Japonia, gdzie piłka zmierza jeśli nie zrobią jakiś nowych przepisów, aby taki proceder nigdy się już ie pojawił na MŚ czy też ME. Nie wiem czy wiesz ale te 15 min ogłoszono jako najgorsze 15 min na przestrzeni dziejów MŚ i My w tym braliśmy udział, bo chcieliśmy honorowo zakończyc mundial, a wyszło tak, że wszyscy mają nas za nic podwójnie. Raz, że z dużej chmury mały deszcz, a dwa za to co zrobiliśmy przez te 15 min. Oczywiście mamy wstyd w 50%, bo drugie 50% Japonia na siebie wzięła bo jej taki wynik pasował..
Ale mam nadzieję ,że jutro Japonia od Belgów wpier.. dostaną i pojadą do siebie, bo nie zasłużyli swoją postawą, aby być w tym miejscu, gdzie się znajdują na MŚ.

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Choć bez bramek ciekawa pierwsza połowa meczu Brazylia-Meksyk .
Akcja Neymar'a i 1:0 .
Akcja Neymar'a i 2:0 .

accu

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam

Sedzia dal dupy. Mogl z marszu dac 2 zolte kartki i wszyscy zobaczyliby jak Japonia zaczyna biegac

Skad my to znamy. Na mistrzostwach europy tez pewien bramkarz tak wlasnie bronil i min. z tego powodu polska odleciala na Karnych.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jest trenowana ta część futbolu, nawet na poziomie IV ligi jak ja grałem raz w tygodniu po treningu każdy wykonywał po 2-3 razy rzuty karne. Ale również wiem jak to jest strzelać karnego przy widowni kilku tysięcy osób, a nie przy 40 tys osób i do tego jak 80% obywateli danego Państwa siedzi przed tv i patrzą czy strzelisz czy też nie.. A już nie wspomnę o randze zawodów.. Bo niektórzy to sobie myślą, że karny to i nawet dziecko strzeli.. Tylko te osoby miały tyle wspólnego z piłką ile pograli na lekcjach wfu. A teraz eksperci z salonu w zaciszu domowym siedząc na fotelu z pilotem w ręku.

Lolek ja nigdzie nie napisałem , że strzelanie karnych jest łatwe. Jest to część futbolu i mam nadzieje , że tak zostanie. Nie wyobrażam sobie żeby po takim meczu jak wczoraj Chorwacja : Dania nie było karnych tylko decydowałyby oddane strzały.

I jeszcze jedno. Jak ktoś zostaje piłkarzem to musi liczyć się z obciążeniem psychicznym, stresem itp. Ci na najwyższym poziomie sobie z tym radzą. Powiem więcej taka adrenalina, splendor, zainteresowanie jest im potrzebne. Żaden piłkarz chyba nie wolałby grać przy pustych trybunach. To tak jakby aktor chciał wystąpić w filmie, którego nikt nie obejrzy. Albo muzyk który nie chce grać przed dużą publicznością. Taki zawód. Jedni się do tego nadają , a inni nie.

Ostatnia edycja:
Do góry