Pokaż swój bolid
Co prawda ten wątek już rozpoczął Scooby, więc nadałem mu tytuł: "Pokaż swój bolid"
Oto moja wersja "Wheel by myself".
Nie miałem przekonania do zestawów polecanych przez Wojtasa.
Nie miałem stolika, który można przystawić do konsoli, a moja deska do prasowania ledwo trzyma się kupy. Poza tym to rozstawianie, podłączanie kabli itd. zawsze mnie zniechęcało do podłączania kierownicy. I jeszcze to odjeżdżanie pedałów od krzesła po mocnym wciśnięciu hamulca.
Postanowiłem więc zrobić własny zestaw.
Pewnie by mi się nie chciało, ale idea była taka, aby pasował też dla mojego syna i właściwie dla każdego oraz aby zmieścił się w szafie.
Poświęciłem na to dwa dni na działce w wakacje. Jest to już druga wersja. Można powiedzieć uprgade'owana. Poprzednia nie miała przesuwanej kierownicy, była za wąska (mało miejsca na nogi) i zamiast fotela były poduszki z kanapy

. Szafka z IKEI została niewykorzystana po remoncie i leżała w piwnicy, fotel dostałem gratis od kumpla z Peugeota 106 GTI, nawet w skórze

, ale był tak zakurzony, że kilka razy go czyściłem. Prowadnice od szuflad też zostały z remontu. Zakupiłem jedynie trochę wkrętów, metalowe kątowniki z dziurkami do skręcania tego, jak to żona mówi, "koromysła" i zawiasy.
Konstrukcję zapewne można jeszcze trochę uszczuplić, ale koncepcja powstawała w miarę skręcania kolejnych desek. Mam już pomysł na następną (zgrabniejszą), która złoży się w stolik, ale muszą przyjść wakacje

.
Obecnie do szafy schowałem to tylko chyba dwa razy. Nawet żona już odpuściła (przynajmniej jak przychodzą bliscy znajomi

).
Tak więc: "pokażcie nam swoje bolidy" !!!
A na fotce moja córka

.