To i ja tym razem sympatycznych forumowiczów poproszę o radę :blagam:
Chciałem w tym miesiącu, w zasadzie w przeciągu kilku dni, złożyć zamówienie na TW5000 bo ceny coraz bardziej tego modelu spadają, a i nie chce czekać już dłużej.
Tylko pozostaje wybór ekranu - a raczej problem z jego wyborem.
Na pewno musi być elektryczny , myślę że w okolicach 1500 zł już nie powinien być zbyt kiepski.
Rozmiar jakieś 220-240 cm podstawy (roboczej).
Mam dylemat tylko co dobrać za materiał, znaczy się chodzi mi czy biały czy szary??
Naczytałem się forum nie raz i znam zasadę ogólną, że do jasnego szary a do ciemnego biały.
Co prawda mam pokój jasny (żółte ściany, biały sufit) ale podpowiedział mi ktoś że szary może być za ciemny pod ten projektor znaczy się będzie za ciemny obraz bo niby lampa 1600 lum ale wiadomo, że w granicach 450 lum świeci w ustawieniach kinowych czy eco.
Dodatkowo za ekranem znajduje się okno wiec musi być z tyłu z materiału nie prześwitującego (co prawda okna będą wyciemnione roletami nieprzesuszającymi światła ale i tak lepiej żeby ekran był "szczelny").
Górny TOP również jak najbardziej myślę że potrzebny.
Wiec jaki będzie lepszy waszym zdaniem: szary 0,8 czy biały 1,0 gain??
Myślałem coś z firma raczej jakoś tam obijających się o ucho a nie non-niem jak:
AVTek
Kraftmann
Avers
Viz-Art
Kauber
Projecta
Adeo
???
Dwie ostatnie firmy to już raczej sporo powyżej 2000 zł
Może są tu użytkownicy tych ekranów i wtącą swoje "trzy grosze" co do jakości wykonania, użytkowania, plusów czy minusów, no i czy warto było kupić czy raczej nie powtórzyli by wyboru danej firmy i modelu.
Z góry dzięki za pomoc jaki wybrać rodzaj materiału no i opinii co do producenta.