Podzielę się wrażeniami na temat ekranu Avtek(ktos pytal o ta firme).
Kupilem jakis miesiac temu na allegro 240x135 16:9 z czarnym obramowaniem Matt White 1.0, zwijany recznie
Podlaczony mam Epson TW 700 z odleglosci ok 3,6 m. Daje obraz na cala powierzchnie ekranu czyli 230x130.
Kolory zywe, ladnie swiatlo sie rozklada(sciany i sufit mam pomalowane na fiolet, podloga panele ale raczej matowe). Swietnie sie oglada bo to w koncu ok 106" ale...
Mialem problemy ze zwijaniem ale sobie poradzile i sie nauczylem
Faldki i podwijanie bokow wystepuje ale szczerze mowiac nie przeszkadza to w zadnym razie w ogladaniu filmow no chyba ze sa bardzo statyczne sceny na jednolitym tle to wtedy lekko to widac
Ciemne sceny niestety sa slabo wyrazne- to znaczy zlewaja sie ciemne postacie z tlem itp ... probowalem wykalibrowac obraz ale nadal mi sie to nie udalo
Macie na to jakis sposb?Co podkrecic- jasnosc(wychodzi za szaro), kontrast gamme? Uzywam projektora w trybie Theater Black 2.
Podsumowujac.Jestem zadowolony z ekranu(cena ok 600 zl z przesylka) oraz uzyskanego obrazu. Sa mankamenty ale trzeba sie przyzwyczaic przy ograniczonym budzecie.