Panowie,pomożecie?
Chcę w końcu coś kupić bo moja Wiwa HD-5 poszła do innego odbiorcy a ja chcę zakupić w to miejsce coś innego. Chcę mieć pewność co do Egreata więc zapytam bo chcę mieć jednoznaczną odpowiedź:
1. Czy Egreat odtwarza obrazy ISO z płyt DVD i Blu-ray skopiowane 1:1 bez żadnej kompresji?
2. Czy Egreat wyśle mi przez HDMI do amplitunera sygnał w nowych formatach Audio czyli DTS HD-MA ; DTS HD-HR ; Dolby True HD itd... ? – mam kilka obrazów ISO i plików mkv w nowych formatach dźwięku.
3. Posiadam sporo obrazów ISO i innych plików HD gdzie prędkość bitów sięga 40Mbps w pliku AVC High@L4.1 . Czy taka prędkość bitów nie spowoduje klatkowania odtwarzanego pliku?
4. Posiadam zewnętrzny HDD z USB 3.0 1TB. Czy USB 3.0 nie będzie zbytnio obciążało poboru prądu na USB w odtwarzaczu?
5. Czy Egreat odtworzy pliki .wav 5.1 z CD-DTS ?
Wcześniej miałem Wiwę HD-5 która to nie miała NAJMNIEJSZEGO problemu z jakimkolwiek plikiem video z jakimkolwiek dźwiękiem HD czy też innymi plikami audio ani obrazem ISO bez względu z jaką prędkością bitów byłby plik. 40 Mbps i więcej szło bez mrugnięcia okiem z HDD lecz postanowiłem dodać do mojej 4 letniej plazmy coś co mi umożliwi przeglądanie netu itp. Jak jest z Androidem na pokładzie? Można go sukcesywnie wykorzystać czy to zbędny bajer na pokładzie? Chodzi mi konkretnie o przeglądanie internetu za pomocą przeglądarki www i inne rzeczy zamiast włączania komputera by coś sprawdzić itp. Także wykorzystywanie innych aplikacji z Androida które czasem wykorzystuje w samrtfonie. Noi kwestia samego androida, obecnie niby jest wersja 2.3 Czy można ją zaktualizować do 4.1?
Generalnie chce przeglądać net w celu przeczytania tego czy owego,obejrzenia czegoś na YouTube bez konieczności odpalania komputera. Oczywiście podłączyłbym bezprzewodową myszke i klawiaturę.Android w tym urządzeniu, to zbędny dodatek. Przeglądanie neta bez klawiatury i myszki chyba jest niemożliwe. Może i można, ale ja bym prędzej osiwiał do reszty
Generalnie ja go używam tylko i wyłącznie do odpalania filmów HD, i do tego nadaje się idealnie !
Dźwięk i obraz żyleta. Porównywalny z PS 3.
Z reszty nie korzystam- oprócz pogody
Większość serwisów nie działa na oryginalnym sofcie. Podobno lepiej jest na czeskich softach.
Czy ktoś z Was spotkał sie z problemem "znikających" plików wgranych przez FTP albo SMB na dysk podłączonego przez USB?
Jeśli nagram coś na dysk USB bezpośrednio na PC wszystko jest OK ale jeśli wgrywam cokolwiek na ten sam dysk podpięty do odtwarzacza przez FTP to po wyłączeniu urządzenia i ponownym włączeniu wgrane pliki znikają!...
Wgrany soft 3.0.5.5 Czeski...
Co może być przyczyną takiego zachowania?
Miałem podobnie gdy wgrywałem pliki bezpośrednio z poziomu Win7.
Odkąd zacząłem je wrzucać poprzez Total Commander, z zaznaczeniem przy kopiowaniu jakiejś tam opcji związanej z NTFS, tego problemu nie ma. Wchodzą bez problemu.
Tak rozumiem ,ale tak jak pisałem Samoloty czy Auta2 1:1 mają kilkadziesią plików .m2ts z głównym filmem i egreat przechodząc miedzy tymi plikami bardzo chrzani film.Proponuję sprawdzić Predatora ile ma plików .m2ts z głównym filmem?Bo jeżeli ma jeden(to jest OK) lub dwa to nawet mogłeś tego nie zauważyć.mirosa, co prawda nie był to film 3D, ale oglądałem Predatora 1:1 BluRay 42 GB i nic takiego nie zauważyłem.
Tak.Wcześniej tego nie zauważałem ,ale Samoloty składające się z kilkudziesięciu plików .m2ts dały mi dużo do myślenia.Już na samym początku filmu zaczyna rwać ,a później jest tragedia.Jest w tym obrazie dużo plików .m2ts po kilkaset MB z ,których składa się film.Mnie się wydaje ,że jest to mankament tego pleyera bo tak jak pisałem wcześniej mam pod ręką 3 sztuki R6S i na każdym to samo.sprawdziłem samoloty - faktycznie nie ma płynnego przechodzenia i troszkę czasami obraz rwie- zobaczę inne iso 3d ( w tej kontrukcji m2ts)- bo może nie jest to wina egreata, chociaż jest to model sprzed ponad 2 lat i może ma wady ?? używam go też prawie 2 lata
A ja mam problem z PLIMS.wrzucilem soft z poludnia z Mos.Ale bylo sporo zaciec( pewnie pozozstalosci)poprzednich softow.Mimo to zainstalowalem PLIMS bez problemow.Dzis postanowilem wgrac soft od nowa.I tu jest problem-nie mge zainstalowac PLIMS.Najpierw info ze nie ma serwera,potem ze plik istnieje-a PLIMS nadal nie dziala?na sofcie CASTLE instaluje sie PLIMS bez problemu?Niestety nie dziala na CASTLE odtwarzanie plikow iso BD.Dlatego szukam takiego gdzie dziala PLIMS i odtwarzanie katalogow Bluray.
Tak.Wcześniej tego nie zauważałem ,ale Samoloty składające się z kilkudziesięciu plików .m2ts dały mi dużo do myślenia.Już na samym początku filmu zaczyna rwać ,a później jest tragedia.Jest w tym obrazie dużo plików .m2ts po kilkaset MB z ,których składa się film.Mnie się wydaje ,że jest to mankament tego pleyera bo tak jak pisałem wcześniej mam pod ręką 3 sztuki R6S i na każdym to samo.