Duży tv do filmów - pomoc w wyborze

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście, że warto dopłacać.
W klasie cenowej ma dużą przewagę nad konkurencją.
Dla członków forum BF jest cały rok.
Zawsze najlepsze ceny.
Odezwij się po BF

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Za szeroko poszedłeś.
Pierwotny pomysł mówią , że zawsze najlepszy.
Dobrze wybrałeś , potrzebujesz tylko ceny.
No i dostałeś najlepszą.

nelson87

New member
83” G4 za 18,66k przy x2 ratach gratis jakby ktoś chciał
IMG_5262.jpeg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oczywiście, że do oglądania.
Mało tego, w wielu przypadkach może wypaść lepiej od topowego oleda, ale żeby to zrozumieć, to trzeba trochę potestować na własnej skórze, a nie ślepo oglądać "testy".

matek,
Zależy co i w jakich warunkach oglądasz.
Jak Ci się podoba matowa matryca, to w czym problem?

matek_08

Member
Tak jak pisałem wcześniej, ważne dla mnie jest też jak ten tv prezentuje się jak nie jest włączony. Częściej pewnie będę go widzieć jak jest wyłączony niż jak jest włączony, bo aż tak dużo tv nie oglądam. Ale jak już zasiadam do filmu lub serialu to chciałbym ładny obraz :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ładny obraz, to pojęcie względne, dla jednego to bedą suche tabelki i wykresy, dla innego całokształt i ogólne wrażenia.
W Twoim wypadku w grę wchodzi całokształt, czyli również to, jak tv jest wyłączony.

To nie jest topowy tv, więc musisz liczyć się z kompromisami - zresztą w każdym jednym tv masz kompromisy, ale tutaj dostajesz coś, czego nie mają inne tv.
Miałem przez chwilę mniejszego TheFrame i świetnie się sprawdzał, ale to nie były typowe warunki.

Ta matowa matryca daje też specyficzne wrażenia, z jednej strony są wrażenia jakbyśmy obcowali z "e-papierem", z drugiej brakuje głębi charakterystycznej dla matryc glarre.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście, że do oglądania.
Mało tego, w wielu przypadkach może wypaść lepiej od topowego oleda, ale żeby to zrozumieć, to trzeba trochę potestować na własnej skórze, a nie ślepo oglądać "testy".

matek,
Zależy co i w jakich warunkach oglądasz.
Jak Ci się podoba matowa matryca, to w czym problem?
Chyba tylko w dwóch przypadkach. Jak jest wyłączony i jak tapetę wyświetla. Z MiniLed nie ma startu a co dopiero z OLED.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co to znaczy nie ma startu? Czy każdy tv od razu musi być topowym oledem, żeby można było cokolwiek obejrzeć?

Co to w ogóle za posrana narracja, moje ekrany matowe też nie mają startu do oledów - a jednak wyświetlają w specyficznych warunkach o niebo lepiej treści.

Wklejałem zdjęcia i tłumaczyłem zjawisko.

Twoja Bravia 7 z wypłowiałą matrycą w ciągu dnia niczym najtańsza Manta z Auchana, też nie ma startu do Oledów Samsunga, czy LG.
No i co, nie da się oglądać?

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Co to znaczy nie ma startu? Czy każdy tv od razu musi być topowym oledem, żeby można było cokolwiek obejrzeć?

Co to w ogóle za posrana narracja, moje ekrany matowe też nie mają startu do oledów - a jednak wyświetlają w specyficznych warunkach o niebo lepiej treści.

Wklejałem zdjęcia i tłumaczyłem zjawisko.

Twoja Bravia 7 z wypłowiałą matrycą w ciągu dnia niczym najtańsza Manta z Auchana, też nie ma startu do Oledów Samsunga, czy LG.
No i co, nie da się oglądać?
Jak najbardziej się zgadzam, że nie ma startu do OLED. Jak każdy MiniLed nie mówiąc już o niższych technologiach. Ale za to reszta poza B9 nie ma startu do B7. Bravia 7 niestety nie dla mnie już. Zastąpiła u syna TCL C845 i wreszcie syn wie, że ma tv 😁 U mnie średni OLED zamieszkał. A to, że nie ma startu to znaczy, że nie ma startu i wyświetla nieporównywalnie gorszy obraz. Może nie, aż tak żeby napisać nie porównujmy g... do w... ale jednak. Tv ma być do każdych warunków. Co to znaczy w specyficznych? W ziemiance zamontowany?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To teraz będziesz latał po forum i chwalił Oleda?
Przecież tak na niego psioczyłeś :grin:

Toć to jakaś komedia... bez komentarza ; )

Pamiętaj, że TV i wizja to dopiero 50% sukcesu, zostaje jeszcze audio i nie mam tu na myśli jakieś gównianej belki pokroju Bose.
Może to też kiedyś zrozumiesz.

Tv ma być do każdych warunków. Co to znaczy w specyficznych? W ziemiance zamontowany?

Co Ty w ogóle bredzisz? TV do każdych warunków?

Nie ma tv do każdych warunków!
Jest cała masa okoliczności gdzie TV pokroju TheFrame czyli matowy, sprawdzi się nieporównywalnie lepiej od tradycyjnych ML/LCD/Oled.
Dochodzą jeszcze kwestie wizualne, czyli zwyczajnie niektórym podoba się wyświetlanie treści na matowym ekranie - MIMO! natywnie gorszej jakości jak u ML, czy Oledów.

Co to znaczy w specyficznych? To już wyjaśniałem w innym poście.
Masz tam obszerną relację i nie na bazie jakiś filmów z sieci - bo mało który "recenzent" o tym wspomina, a moje własne poparte praktyką.

Do góry