Ta dobra też bez rewelacji. Poza tym poprawiali przecież tylko obraz.Wyszły dwie wersie Gladiatora.Spartaczona i Dobra.
Ta dobra też bez rewelacji. Poza tym poprawiali przecież tylko obraz.Wyszły dwie wersie Gladiatora.Spartaczona i Dobra.
Ta dobra też bez rewelacji. Poza tym poprawiali przecież tylko obraz.
A czym tu się chwalić?
Zwróciłem tylko uwagę, że sposób jaki podałeś na super dźwięk w kinie, niekoniecznie zakończy się nirvaną. Sam zakup dużych przetworników i podłączenie do nich wzmacniacza 300-400W to prosta droga do porażki. Aby uzyskać za dużo basu w 30kmw wystarczy przetwornik 25cm i ze 30W. I będzie dudniało jeszcze dwie ulice dalej.
Tu raczej chodzi o jakość tego dźwięku. DD robi pomiary dobrej jakości mikrofonem akustyki wnętrza i to łącznie z pakami frontowymi. I poprzez korekcję kilkunastu parametrów, mamy możliwość dostosowania krzywej na wykresie do uzyskania basu w całym paśmie prawie liniowo.
DD 12 ma podwójną cewkę własnie po to żeby temperować nadmierne zniekształcenia dźwięku.
Ja w stereo mam coś podobnego o czym piszesz, ale tutaj jest aktywna zwrotnica i bardzo wydajne prądowo wzmaki, po to, żeby nie było żadnego dudnienia. Ma być niesamowita kontrola basu, przy jednoczesnym ogromnym ataku. Tu liczy się drive, energia.
Nie sądzę, żeby dźwiek puszczony z pre amplitunera na słabe końcówki i estradowe głośniki, dał radość ze słuchania.
A napisałem co mam, żeby Ci uzmysłowić, że nie mówię jak Ty, czysto teoretycznie, tylko ma właśnie te rozwiązania na co dzień u siebie. I wiem, z czym to się je.
Dokladnie - dźwięk jest taki sam..Ta dobra też bez rewelacji. Poza tym poprawiali przecież tylko obraz.
Filmy z czasów DVD to chyba raczej większość jest kiepsko wydane na Blu Ray
I tu jest właśnie jakość jaką lubię. Wystrój, może niekoniecznie w moim guście, ale reszta mogłyby zostać
Piękny pokój wreszcie. Nie ma przerostu formy. Marzenie. Tylko foteli za dużo
Jeżeli tu jest za dużo foteli, to co powiecie na to:
Slideshow: 10,000-Watt ‘Uber Sub’ Helps Room Rock Down to 9Hz, by Grant Clauser - Electronic House
Słowo „Hi-End” to za mało, dla tej instalacji. Pomijając cenę (1,3 mln $) czy osiągi, warto zwrócić uwagę na głośniki a przede wszystkim, elektronikę. Unikatową w przypadku tej firmy w KD, a u nas raczej nie stosowaną w takich instalacjach. I pomyśleć, że takie instalacje ludzie mają w domach. Na marginesie. Prowadzony jest również ranking najlepszych instalacji KD z podziałem na wartość cenową.
Jeżeli tu jest za dużo foteli, to co powiecie na to:
Slideshow: 10,000-Watt ‘Uber Sub’ Helps Room Rock Down to 9Hz, by Grant Clauser - Electronic House
Słowo „Hi-End” to za mało, dla tej instalacji. Pomijając cenę (1,3 mln $) czy osiągi, warto zwrócić uwagę na głośniki a przede wszystkim, elektronikę. Unikatową w przypadku tej firmy w KD, a u nas raczej nie stosowaną w takich instalacjach. I pomyśleć, że takie instalacje ludzie mają w domach. Na marginesie. Prowadzony jest również ranking najlepszych instalacji KD z podziałem na wartość cenową.
Po prostu nie wyobrażam sobie oglądania filmu w domu, w więcej, niż 3-4 osoby ;P Chyba, że oglądam znany już film i jest to komedia, a w domu jest impreza ;P