maszek napisał:
Nie rozumiem, dlaczego mam wgrywać setting z kanałami ze strony humaxa? To wolny kraj.
I dlatego twierdzę że soft nie jest dopracowany.
Mam legalny moduł C+HD i legalną kartę C+
Dzisiaj miałem dzień urlopu i z tej racji postanowiłem sprawdzić co z tym nowym softem. Kolega Humax napisał, że dalej jest to wersja testowa czyli "niedoskonała". A więc do rzeczy - cała operacja trwała około 1 godziny, a jej przebieg był następujący:
1. pobrałem nową wersję softu i wgałem do dekodera,
2. dekoder po tej operacji faktycznie wyświetla napisy przy programach z list ulubionych i satelitarnych "9nieznany".
3. wszedłem w menu wyszukiwanie programów i przeskanowałem HB i Astrę na nowo z zapisaniem po tych operacjach zmian,
4. wyjście z menu i próba standardowego użytkowania humka,
5. po przeskanowaniu nazwy programów wróciły do poprzedniego właściwego stanu w ulubionych.
6. niektóre kanały z listy głównej pozostały z napisem "9nieznany", ale próba ich aktywacji powoduje zazwyczaj wyświetlenie napisu "program kodowany lub niedostępny" - myślę więc że w tym przypadku wina leży po stonie nadawcy.
7. dekoder po zmianie softu jest zdecydowanie szybszy, a programy HD z Astry włączają się natychmiast, również dźwięk jest lepszy - dlatego osoby, które mają 1 godzinę czasu mogą śmiało wykonać tą operację.
ps. To forum jest tak samo wolne jak Ten kraj i dlatego doświdczenia i uwagi jego użytkowników są cenne. Więcej pozytywnych wskazówek jest w poście kolegi "szczurek" niż w autorytatywnym i zgoła napastliwym poście kolegi "maszek", więc prosił bym o więcej spokoju.
Też mam Humaxa, moduł HD C+ i wypasiony legalny pakiet. I co z tego? Takich ludzi w Polsce są tysiące! Pozdrawiam wszystkich eksperymentatorów