dyzio napisał:A lista kanalow po tym skanowaniu HB i Astry zostaje z własnymi indywidualnymi ustawieniami czy domyślnymi tak jak z nieba leci?
Lista indywidualna / ulubiona/ pozostała bez zmian.
dyzio napisał:A lista kanalow po tym skanowaniu HB i Astry zostaje z własnymi indywidualnymi ustawieniami czy domyślnymi tak jak z nieba leci?
1. Po zgraniu nowo wyszukanej listy na PC za pomocą Formula HDCI nazwy kanałów są zachowane? Tzn. Formula wyświetla pełną nazwę danego kanału?Lech napisał:Lista indywidualna / ulubiona/ pozostała bez zmian.
yanky napisał:Przetestowałem już wszystkie nowe firmware tz. na Polskę i reszte Europy.
Na C+ wróciły mi polskie literki na firmware dla Polski. Na drugim firmware (Europe) nie ma polskich literek na C+.
Mam już 2 dni nowe oprogramowanie i na kanałach HD ani razu (odpukać) nie było najmniejszego śladu "haczenia" obrazu. Poprzednio czasami się przytrafiało. Ogólnie obraz stał się jeszcze lepszy, niz był (ale to może autosugestia).
Czankra napisał:Yanky, a jak z szybkością najnowszego firmware'u? Bo ja jakoś po upgradzie przyspieszenia nie zauważyłem. Na dodatek gdzieś znikły PRO7 HD i SAT1 HD
Przynajmniej jest stabilny...
Ja miałem podobnie ale na fabrycznym sofcie - jakiś czas temu pojawila sie sieczka z polskimi literkami i to na wszystkich kanałach. Za to po upgradzie (wczoraj) wróciło wszystko do normy.I masz rację - jakość obrazu też jakby się na oko poprawiła... Ale poprawy prędkości przełączania kanałów na oko dalej nie stwierdzam... zobaczymy co przyniesie następna wersja - są już może jakieś zapowiedzi ?yanky napisał:Witam, po upgradzie powróciły mi polskie literki na C+, ale od >= tygodnia znowu ich nie ma tzn. na Polsacie i TVNach są, a C+ zmieniło sposób ich kodowania??? Firmware najnowszy w porównaniu z grudniowym jest lepszy, ponieważ na programach HD programy się już nie zacinają i przełączanie kanałów działa chyba szybciej. Jakość obrazu też wygląda lepiej, ale na potwierdenie tej tezy nie mam "aparatury badawczej" dlatego oceniam to na oko, a na oko wygląda lepiej.
Programy PRO7HD i SATHD są na swoim miejscu, po zmianie firmware u mnie listy kanałów nie znieniły się.
VonKris napisał:Wlasnie kupilem Humaxa z oryginalnie wgranym softem w wersji 1.8 . Jest jakas mozliwosc poprawy jakosci sygnalu wysylanego z Humaxa czy musze go odeslac do sklepu?
Widzę kolego @Lech, że cierpisz chyba na alergię z mojego powodu.Lech napisał:To forum jest tak samo wolne jak Ten kraj i dlatego doświdczenia i uwagi jego użytkowników są cenne. Więcej pozytywnych wskazówek jest w poście kolegi "szczurek" niż w autorytatywnym i zgoła napastliwym poście kolegi "maszek", więc prosił bym o więcej spokoju.
Też mam Humaxa, moduł HD C+ i wypasiony legalny pakiet. I co z tego? Takich ludzi w Polsce są tysiące! Pozdrawiam wszystkich eksperymentatorów
maszek napisał:pozdrawiam, mam nadzieję bez urazy @Lech
wczoraj były (bez 845)...dzisiaj ???...wieczorem zobaczę i lepiej żeby były bo synek się zdenerwuj, że nie ma tak ładnych zwierzątek i reklam filmówMARAS napisał:Czy ktoś odbiera na dekoderze philipsaHD kanały z astry hd bo mi zniknęły
Cześć @Lech, sprawdziłem w formula NH 1.01 edycję listy kanałów wyszukanych na humku z nowym softem i wygląda to następująco:Lech napisał:U mnie są pełne nazwy kanałów po przeskanowaniu ręcznym z zaznaczeniem "szukaj pakietami". Pozostały jednak na liście ulubionych niektóre kanały z nazwą 9Nieznany. Te kanały usunełem ręcznie z poziomu odbiornika a w ich miejsce dodałem te z listy wyszukanej przez dekoder. I jest ok. Dotyczy to szczególnie kanałów z Astry. Można więc przypuszczać, że "gotowa lista" krążąca po internecie ma nieprecyzyjnie podane parametry. Na liście kanałów C+ nie było żadnego problemu.
bez zmian...czyli są (bez 845)MARAS napisał:Czy ktoś odbiera na dekoderze philipsaHD kanały z astry hd bo mi zniknęły
Jestem jak najbardziej za takim podziałem...wiele to ułatwi poszukiwaczom konkretnej informacjidany napisał:Mam propozycję do admina/moderatora, zeby rozdzielić ten temat na PhilipsHD i inne (Humax/Topfield). Bo teraz dyskusja toczy się głównie o softach a np. posiadaczy Philipsów mało interesuje wersja 07 do Humka.
A tak na marginesie, czy koniec marca to aktualny termin nowego softu do Philips-a ?
Dzięki czyli znowu mi się coś skopało.Dziwne tylko że zniknęły mi kanały HD z astryrafix01 napisał:bez zmian...czyli są (bez 845)
rudolf napisał:Trochę z innej beczki ale nie wiem gdzie zamieścić to pytanie.
Czy ktoś wie gdzie mogę kupić moduł HD do Cyfry. Po moich poszukiwaniach odnoszę wrażenie że ich nie ma w całej Polsce.