Na którym złączugolota napisał:Nowy soft nr. 56 "podkręcił" dzwięk w tvn, tzn. głośność dzwięku jest porównywalna do innych kanałów Cyfry!
HDMIkslawin napisał:Na którym złączu
Jest nieco głośniej niż było do tej pory, ale jednak zdecydowanie ciszej od np. TVP1 czy C+.golota napisał:
k0gi napisał:hmmmm czytam i czytam i nie moge sie zdecydowac,
jak radzicie?
czekac na tuner z recorderem cyfry ktory ma sie pojawic w lipcu czy nie czekac i kupic HUMAXa lub TOPFIELD-a ???
poradzcie bo sam nie moge sie zdecydowac.
dziękówa
compucar napisał:Testowałem oba te tunery w lutym i na moim LCD (samsung LE40M61) obraz z cyfry był dokładnie taki sam jak z philipsa 6201, czyli do dupy. Moim skromnym zdaniem philips i tak ma największy potencjał z całej tej trójki, zatem przy nim pozostałem. Zostawiłem go na komponencie bo przez HDMI w ogóle nie dało sie oglądac, poza tym z tego złacza korzysta konsola z odtwarzaczem BD, który nie ma problemów z jakościa sygnału.
Jest szansa, że na Boże Narodzenie 2007 jakośc obrazu z 6201 będzie przyzwoita. W każdym razie mam taką nadzieję.
Nie sądzę, ten TV dostał nagrodę EISA więc musi byc dobry (jeżeli mówimy o TV z podpisu compucar).Judash napisał:A moze to wina twojego TV?
Skoryguj ustawienie anteny o kąt miedzy konwerterami tak aby łapac HB lewą częscia.stay.alive napisał:Mam problem, jestem posiadaczem PhilipsHD + monoblock, ustawiam antene na HB, niestety dekoder "lapie sygnal" z prawego (patrzac zza anteny) konwertera, natomiast zeby miec Astre musze lapac HB "lewa" czescia monobloku.
W jaki sposob to przelaczyc?
stay.alive napisał:Mam problem, jestem posiadaczem PhilipsHD + monoblock, ustawiam antene na HB, niestety dekoder "lapie sygnal" z prawego (patrzac zza anteny) konwertera, natomiast zeby miec Astre musze lapac HB "lewa" czescia monobloku.
W jaki sposob to przelaczyc?