Wchodzisz w SMART HUB, następnie i SAMSUNG APPS następnie CO NOWEGO i nie masz tam nic o londynie2012?
Soft też mam najnowszy:krol:
Kurcze czy Wy nie czytacie co jest pisane wcześniej. To jest widget o igrzyskach a nie serwis HbbTV! Serwis HbbTV wyświetla "ZOBACZ SERWIS LONDYN 2012" na tle dużego logo igrzysk. Tu macie jak to wygląda hbbtv | Wszystko co chcesz i musisz wiedzieć o HbbTV – (Hybrid Broadcast Broadband TV)
Wszystko ok ale mam pewien problem.Zainstalowałem aplikację samsunga, włączyłem wszystko co trzeba w menu system w tv i nie mam pojęcia jak teraz uruchomić tę usługę?Widzę, że czytanie ze zrozumieniem albo poświecenie czasu, żeby poszperać w aplikacjach to za dużo
..aby uściślić i zamknąć ten temat sytuacja wygląda następująco:
1.) Tak, tvp wypuściło serwis związany z igrzyskami, znajduje się w zakładce sport w aplikacjach
2.) Dodatkowo jest integrator z systemem aplikacji tvp, który po zainstalowaniu na kanałach tvp daj możliwość przejścia bezpośrednio do aplikacji z pominięciem ekranu startowego smart tv (wyświetla się belka informacyjna) i znajduje się też w zakładce sport
3.) W zakładce informacja znajduje sie aktywator hbb tv, który odblokowuje tę usługę i pojawia się w menu system opcja "Kanał z danymi"
Mam nadzieję, że teraz już jest wszystko jasne dla wszystkich
Co do aplikacji IO tvp dla Hbb tv ktoś nie zrobił odpowiednich testów, bądź samsung na szybko wypuścił aktywator Hbb tv, bo brak większości opcji, które miały się tam znajdować i dodatkowo sama aplikacja się "rozjeżdża". Wygląd aplikacji mozna zobaczyć na stronie serwisu dedykowanego hbb tv w Polsce.
źródło zdjęc - hbbtv | Wszystko co chcesz i musisz wiedzieć o HbbTV – (Hybrid Broadcast Broadband TV)
U mnie tak samo.
Zainstalowałem Hbbtv, włączyłem w menu "kanały z danymi" i ..... nic się nie pojawia.
Odbieram z dekodera n-ki.
Czy trzeba jeszcze instalować osobno tą aplikację IO2012 ?
Z Vectry też nie da radyHBBTV jest dostępne tylko z DVB-T. Z poziomu sat nie.
Z Vectry też nie da rady
Już sprawdzałem. Dla wszystkich kanałów z Vectry pojawia się oczywiście komunikat, że kanał kodowany.Dekoder Vectry nie da rady. Pozostaje instalacja anteny naziemnej. Można by spróbować inaczej jeśli telewizor ma głowicę DVB-C czyli kablową podpiać antene zamiast do dekodera bezpośrednio pod TV i w nim wyszukać kanały i wówczas może serwis HBBTV zadziałać.
(...)
źródło zdjęc - hbbtv | Wszystko co chcesz i musisz wiedzieć o HbbTV – (Hybrid Broadcast Broadband TV)
(...)
A próbował ktoś na D5500 wrócić do ustawień regionu PL i sprawdzić czy w apps nie pojawił się ten widget?