Decyzja Samsunga o HbbTV

zarluk

Member

To nie jest HBBTV tylko starter aplikacji Londyn 2012 który można zainstalować wraz z aplikacją i wówczas na kanałach TVP w DVB-T można odpalić aplikację bez wchodzenia w Smart TV

aphexmar

Banned

To nie jest HBBTV tylko starter aplikacji Londyn 2012 który można zainstalować wraz z aplikacją i wówczas na kanałach TVP w DVB-T można odpalić aplikację bez wchodzenia w Smart TV

A jednak hbb tv :)
W tym momencie można sprawdzić pogodę i wiadomości na kanałach tvp 1 i 2.
W menu pojawia się opcja System>Kanał z danymi.

Ostatnia edycja:

JacekSzulc

Klub HDTV.com.pl
vip
Zainstalowałem, uruchomiłem, włączyłem w MENU/SYSTEM i ni razie nic.
Być może dostawca sygnału (Vectra) nie udostępnia tej usługi?
Dotyczy UE55ES6800.

Pozdrawiam
Jacek

JacekSzulc

Klub HDTV.com.pl
vip
Hm, podłączyłem kabel bezpośrednio do wejścia antenowego, no ale wtedy otrzymuję tylko informacje, że kanał jest kodowany. A na analogowych HbbTV nie działa.

Yankee

New member
no fajnie, to po co była ta aktualizacja dla telewizorów serii C, D ? Wkur...a mnie to że nigdzie nie podają co zmienili, poprawili, spier.....i, dodali.

farba

New member
Moim zdaniem jest coś spieprzone. Odpalcie hbb, zamknijcie, a potem spróbujcie przerzucić kanał na inny za pomocą przycisków 1 - 9 w pilocie TV. Za pomocą wspomnianych przycisków, a nie kursora kanał w górę, kanał w dół. Oczywiście "kanał z danymi" w menu TV cały czas na "włączone".

Ostatnia edycja:

zarluk

Member
U siebie zaobserwowałem inny problem czerwony przycisk usługi dodatkowe czasami po prostu się nie pojawia i trzeba przełączyć kanał z 1 na 2 i odwrotnie.

farba

New member
Prawdę mówiąc, to nie rozumiem tej całej podniety hbb. Ot, taka trochę unowocześniona telegazetka. Dużo fajniej prezentuje się widget TVP związany z Olimpiadą. Można sobie do woli wybierać, co się chce oglądać na żywca. Na przykład wczoraj do wyboru 3 mecze, które odbywały się równolegle. Pojawił się także widget Orange; również całkiem niezły, min. z możliwością oglądania live Orange Sport.

evilman

New member
Moim zdaniem jest coś spieprzone. Odpalcie hbb, zamknijcie, a potem spróbujcie przerzucić kanał na inny za pomocą przycisków 1 - 9 w pilocie TV. Za pomocą wspomnianych przycisków, a nie kursora kanał w górę, kanał w dół. Oczywiście "kanał z danymi" w menu TV cały czas na "włączone".

Niestety nie mam możliwości w tej chwili sprawdzić, ale jeśli jest tak jak piszesz to wina najprawdopodobniej leży po stronie aplikacji tvp. Rejestrują gdzież w aplikacji klawisze numeryczne i pewnie ich potem w żaden sposób nie obsługują ;) no cóż hbb jest nadawane ciągle tylko testowo i tego typu problemów może być więcej ;)

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Do góry