Uruchomiłem sobie HbbTV na swoim Samsung UE40D6500 (poprzez menu serwisowe i zmiana lokalizacji na EU-GER). Niestety ciężko powiedzieć, że cokolwiek działa...
Na TVP1HD czasem się coś pojawia, a czasem nic. Nawet jeśli pojawi się zachęta do włączenia "Platformy hybrydowej", to wciśnięcie czerwonego przycisku nic nie powoduje (nic się nie uruchamia, napis nie znika)...
Co ciekawe dzieje się tak prawie, że losowo... wyłączam tv, włączam i raz jest, innym razem nie ma. Pojawia się to też tylko na TVP1HD, na pozostałych kanałach TVP brak, na Eska TV również brak. Ani razu nie pojawiło się też na kanałach niemieckich na HotBird
Czy to wina telewizora (w tym modelu po prostu nie będzie to działać??), czy coś źle zrobiłem?
W ogóle po pierwszym uruchomieniu miałem coś dziwnego - bo pojawiła się czerwona kropka, kliknąłem na przycisk, ale nic się nie pojawiło, więc zacząłem przełączać kanały... jak doszedłem do EskaTV, to nagle coś się odpaliło (tak jakby aplikacja Wiadomości, ale już dokładnie nie pamiętam) i wyłączyłem przez EXIT. Od tej pory w zasadzie tak jak pisałem - nic się nie pojawia :/