HD w cyfrze to nieporozumienie Wczoraj zrobiłem mały experyment miałem na dvd Miasto gniewu i pokazałem domownikom w czasie projekcji na kanale hd.Wszyscy jednoznacznie stwierdzili że obraz z dvd jest znacznie lepszy o dzwięku to lepiej wogóle nie mówićqlasty napisał:Witam. Czytam to forum już od kilku m-cy ale nie mogłem już się powsrzymać od komentarza. Powiem że mecze w niby HD na C+ HD wyglądają naprawdę baaardzo ale to bardzo słabo w porównaniu z tymi z Nki czy Pre***re HD (na którym pokazywali swego czasu Bayern - Real Live). I wcale nie mówię że Polskie=Słabe, bo Nka jednak potrafi nadać świetny sygnał. C+ z tą swoją rozbrajającą "sportową" rodzielczością i jakością pod względem HD narazie robi na mnie niestety wrażenie tragiczne.
MARAS napisał:HD w cyfrze to nieporozumienie Wczoraj zrobiłem mały experyment miałem na dvd Miasto gniewu i pokazałem domownikom w czasie projekcji na kanale hd.Wszyscy jednoznacznie stwierdzili że obraz z dvd jest znacznie lepszy o dzwięku to lepiej wogóle nie mówić
carcass2 napisał:Witam, wszystkich jestem tu nowy co nie oznacza że nie czytam tego forum,
ale do rzeczy. Wgrałem nowy soft du humaxa 2000ci - ten z 15.03.2007 i zonk. Na wyświetlaczu zamiast TVP lub innych mam 9)nieznany
wgrałem nowszą listę kanałów i to samo. Jakieś pomysły ??
Chętnie bym zobaczył wreszcie to "lepiej".No nic trzeba się uzbroic w cierpliwość i mieć nadzieje że będzie lepiejkslawin napisał:O tym czy jest to nieporozumienie będzie można mówić dopiero wtedy, gdy C+ rozpocznie stałe transmisje HD na trzech (lub pięciu) kanałach tematycznych. W chwili obecnej cały czas mamy doczynienia z emisjami testowymi. A z testami bywa róznie: raz lepiej - raz gorzej.
kslawin napisał:O tym czy jest to nieporozumienie będzie można mówić dopiero wtedy, gdy C+ rozpocznie stałe transmisje HD na trzech (lub pięciu) kanałach tematycznych. W chwili obecnej cały czas mamy doczynienia z emisjami testowymi. A z testami bywa róznie: raz lepiej - raz gorzej.
carcass2 napisał:Dzięki Judash, faktycznie źle zinterpretowałem.
Wiedziałem że potrzeba nową listę kanałów ale
ściągnąłem ją z sieci i myślałem że wystarczy.
arsenal napisał:Oglądałem wczoraj mecz na Anixe i wygladało to gorzej niż na Nsport. była widoczna pikseloza i szumy, zwłaszcza wokół logo AnixeHd i Bundesligii.
Zapewniam cie,ze mecze ligii Angielskiej sa o niebo lepszej jakosci niz mecz na Anixe.jarmalik napisał:No to dziwne. Ja wczoraj widziałem na ANIXE powtórkę meczu Schalke i powiem że gdyby taki obraz był na Cyfrze, byłbym w dużo lepszym humorze. Owszem, było trochę szumów w porównaniu z jakością meczów na Pre***e, ale było to dużo lepsze niż to co do tej pory widziałem Cyfrze.
Judash napisał:Zapewniam cie,ze mecze ligii Angielskiej sa o niebo lepszej jakosci niz mecz na Anixe.
jarmalik napisał:Może u ciebie. U mnie nie.
MaciejWu napisał:Witam. Odnosnie nowego softu w Humaxie - zauwazylem pewne zmiany (pojawienie sie opisow programow i napisow ekranowych) ale trwalo to krotko (juz ich nie ma)
Judash napisał:To na czym ty ogladasz HD?
kjagus napisał:Czy ktoś wie, kiedy w końcu usłyszę dźwięk stereo z Philipsa c+? Czy komuś udało się oddać ten chłam i odzyskać kasę? Skladal ktos reklamacje w C+? Przecież 1430 sprzed prawie 10 lat dzialal o niebo lepiej...
Strasznie długo trwa usprawnianie i testowanie tego softu.Powinni nam go dac do testowania inna drogą np poczta elektroniczną.Juz bysmy sie nim "zajęli".mariusz11 napisał:Witaj
.Czekamy ,poprawiony soft ma sie pojawić
podobno,na początku kwietnia .
Pozdro Mariusz11