jacekkub napisał:( choć przydałaby się również liga hiszpańska w HD )
tu musimy sobie jeszcze poczekać ( hiszpanie jeszcze nie przekazują transmisji w HD nie to co OE )
pozdr
jacekkub napisał:( choć przydałaby się również liga hiszpańska w HD )
Darujemy ci tym razem. Dekoder z ampli masz dobrze połaczony nie wiem dlaczego nie masz DD 5.1 .Może akurat nie nadawali.Sprawdz wczesniej na stronie C+ czy nadają. Teletekst jest widoczny tylko przy połaczeniu scart i wybiera się przy pomocy zmieniacza od TV.kowalc napisał:Witam!
Wiem, że zaraz dostanę burę za to że już pewnie było to poruszane, ale przegladanie 107 stron tego wątku trochę mnie przerasta, a więc mam pytanie: jak ustawić dekoder, bądź podłączyć dekoder z amplitunerem, żeby uzyskać dźwięk DD 5.1? Dodam, że dekoder mam podłączony z lcd po hdmi, a z amplitunerem po coaxialu. I niestety nic z tego. Pytanie drugie, to jak skorzystać z teletekstu, na pilocie od tunera HD nie znalazłem przycisku (może ślepy jestem )?
Z góry dzięki!
un-j napisał:Sytuacja z C+Film HD opanowana. Po kontakcie z BOK pomogło wyciągnięcie modułu przy włączonym dekoderze.
patefkrak napisał:Kto mi doradzi co mam zrobić. Mam Humax i dobrze wyszukane parametry programu C+FILM HD pomimo różnych wskazówek (wyłączania - włączania, wyciągania karty, modułu) jak uruchomiam program C+FILM HD dalej widzę tylko czarny ekran. Ma ktoś pomyśł, gdzie szukać przyczyny?
Z góry dziękuje za podpowiedzi.
karoo napisał:Ponieważ spotkałem się z wieloma negatywnymi opiniami dotyćżącymi Canal+ film HD chciałem się Was spytać-
>czy to prawda że na tym kanale jest za małe bitrate i występuje pikseloza oraz zacinanie obrazu?
>czy Canal + film HD podniesie bitrate( w najbliższym czasie)
Co o tym sądzicie. Liczę na wasze odpowiedzi!
Może jednak oczyść antene z tego łajna.uruk-hai napisał:Ad.1 Pikseli się od czasu do czasu niestety....to samo na NG HD*
Ad.2 Sądząc z obserwacji poczynań Syfry: watpię
* jednakowoż talerz anteny trochę pokryty gołębim łajnem + leciwy konwerter, któż wie - może to jest kłopot ... niemniej stawiam na Syfrę i jej słynny do bani bitrating
--> aha są filmy gdzie jest pixeloza są takie na których wszystko jest jak należy - że doprecyzuję... i pozdrawiam
uruk-hai napisał:Syfry
Syfrę
gras napisał:Witam
Mam pytanie odnośnie dekodera cyfry ... czy jest mozliwosc przekierowania przez niego sygnałow na 2telewizory ? aby na jednym ogladac inny kanal a na drugim inny ?? ... Mam podlaczona cyfre przez hdmi do telewizora a niedawno kupilem tez karte telewizyjna na kompa i chcialem sobie jakos podlaczyc ... Czy myslicie ze jak kupie przekaznik do anteny i odprowadze 2kable \ jeden do cyfry a drugi do kartytelewizyjnej to bede mogl odbierac kanaly takie jak -tvp1,2,3\tvn ?? przynajmiej te
Potwierdzam obraz SD dzwonilem przed chwila do Cyfry ale tam powiedzieli ze wszystko ok powinno byc HD.Czy oni ku..a mysla ze my oczu nie mamy i nie dojrzymy roznicy!!!jarmalik napisał:Zarówno wczorajsza jaki i dzisiejsza transmisja OE była nadawana w SD pomimo tego że na stronie Cyfry były zaznaczone jako HD. Obraz jest niby w 16/9 ale jakość bardzo kiepska, zwłaszcza boki są tragiczne. Czyżby awaria wozu transmisyjnego? Tylko dlaczego nigdzie nie ma żadnego komunikatu?
sebaa napisał:Potwierdzam Wasze spostrzeżenia!
Transmisja jest realizowana w SD i dosyłana do centrali w postaci sygnału 4:2:2 SD. Następnie tam jest upskalowana do HD. I takie to kwiatki!!!
edit:
Według mnie wóz musi być w tym czasie poza krajem. Może był w Krsko na Słowenii i tam C+ realizował nim transmisje SGP na żużlu w HD.