Dźwięk 5.1 nie zawsze jest nadawany na filmach z kanału Canal+HD.Na NGHD na większości programów dźwięk 5.1maur napisał:Mam Phillipsa HD Cyfry. Czy macie zawsze dźwięk 5.1 na filmach HD na Canal + Film HD ? Przestawiam na wersję dźwięk "oryg" i nadal dźwięku 5.1 nie ma. NG HD - dźwięk 5.1 bez zarzutu.
Będę wdzięczny za pomoc, wyjaśnienie.
Pozdrawiam,
Maur
zyga6591 napisał:Dźwięk 5.1 nie zawsze jest nadawany na filmach z kanału Canal+HD.Na NGHD na większości programów dźwięk 5.1
zyga6591 napisał:Dźwięk 5.1 nie zawsze jest nadawany na filmach z kanału Canal+HD.Na NGHD na większości programów dźwięk 5.1
Ale wyraźnie widać że nie wszystkie kamery w tej transmisji pracują w HD.stereoman napisał:Moim zdaniem obraz jest super...
Marwicjusz napisał:W tej chwili na Canal+ Sport HD według programu powinien lecieć Drużynowy Puchar Świata w Żużlu, no i leci ale mam spore wątpliwości czy to jest HD.
Na moje oko to tylko 16/9 ale na HD to nie wygląda.
======================================
Przepraszam teraz już wygląda lepiej.
Chyba w swoim nowym wozie transmisyjnym zapomnieli od razu włączyć pstryczek co włącza HD
Absolutnie sie nie zgadzam.iqpablo napisał:no i faktycznie nie na wszystkich kamerach jest ta jakosc taka dobra ale jest to na pewno hd.
Marwicjusz napisał:Technicy Cyfry sie uczą obsługi
Przecież wszedzie pisano , że mają być 2 transmisje w HD. Dzisiaj i w sobotę. No to jak w końcu u wszystkich HD czy u połowy ?jarmalik napisał:Z całym szacunkiem dla szanownego koleżeństwa, ale ŻADNA kamera dzisiaj nie pokazuje obrazu HD. Owszem, są lepsze i gorsze ujęcia (tragedia przy mini studio z Kryszakiem i Plechem). To że obraz na kanale HD jest lepszy niż na zwykłym Sporcie nie świadczy jeszcze o tego rodzaju transmisji. Ten temat już był wałkowany wiele razy (kompresja, bitrate). Z resztą na stronie Cyfry w wyszukiwarce programów nie ma oznaczenia HD dla dzisiejszej transmisji. Proponuję zobaczyć przekaz w sobotę - wtedy ma być dopiero pierwsza transmisja HDTV Cyfry. Oczywiście aby zobaczyć różnicę trzeba mieć odpowiedni sprzęt oraz musi być odpowiednio skonfigurowany (truizm, ale nie wszyscy to kumają)